Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Länsförsäkringar AB söker en Riskingenjör

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 15 juni 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du Riskingenjör eller specialist inom bygg- och vattenskador som vill ta ytterligare ett kliv och stötta andra med din expertis?

Länsförsäkringar ABs avdelning för Sakförsäkringsservice söker nu en erfaren Riskingenjör/ Byggskadespecialist som kan ansvara för specialistkompetens och stötta de lokala Länsförsäkringsbolagen vid riskbesiktningar och kompetensutveckling. Avdelningen ansvarar även för att vara med och utveckla verksamheten för att möta morgondagens behov.

Om jobbet
Sakförsäkringsservice inom Länsförsäkringar AB ansvarar för specialistkompetens när det gäller länsförsäkringsbolagens sakaffär, främst avseende riskbesiktningar, produktutveckling, skadereglering och prissättning.
Du ska vara en av två specialiserade riskingenjörer inom Länsförsäkringar, där din specialistkunskap ligger inom områdena:
- Inbrott
- Vattenskador (byggteknik)

Länsförsäkringsbolagen har egna riskingenjörer och rollen för de specialiserade riskingenjörerna på Länsförsäkringar AB består i att bistå vid större, eller mer komplexa ärenden och EML besiktningar samt att arbeta med kompetensutveckling och auktorisation av gruppens riskingenjörer. Du får räkna med en del resande, främst inom Sverige.
Med din specialistkunskap medverkar du även i vår produktutveckling och är i vårt skadeförebyggande arbete när det gäller byggskador/vattenskador. Riskerna förändras löpande i takt med användandet av ny teknik och klimatförändringar. Som riskingenjör på Länsförsäkringar AB är du med och löpande utvecklar vårt arbete för att ha kontroll på riskerna och för att säkerställa bra återförsäkringsskydd.

Vem är du?
Du är Civilingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning mot bygg. Du har mångårig erfarenhet av arbete som riskingenjör eller liknande arbete samt mångårig erfarenhet av bygg- och vattenskador.
Som person ser vi att du är drivande och analytisk med känsla för service. Du har också ett tydligt pedagogiskt arbetssätt och är duktig på att kommunicera och vinna andras förtroende. Du tycker om att arbeta i grupp och drar dig inte för att arbeta med övergripande problemställningar såväl som med djupgående detaljfrågor och service/information till länsförsäkringsbolagen.
Kanske arbetar du redan idag som Riskingenjör vid ett försäkringsbolag eller som konsult och är van vid att bistå andra med dina råd och expertis? Det kan även hända att du arbetar som specialist vid ett större byggföretag och lockas av utmaningen att utvecklas inom risk och försäkring?

Så här ansöker du.
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till Senior Rekryteringskonsult, Caroline Ekman tel: 0776-75 91 27 eller Researcher Christos Voglis tel: 0730-82 62 12

Ledar- och medarbetarskap inom Länsförsäkringar AB

På Länsförsäkringar AB har vi en ledar- och medarbetarprofil som beskriver de förväntningar vi har på våra ledare och medarbetare. Utgångspunkten är våra värderingar – engagemang, tillit, öppenhet och professionalism. Syftet med profilerna är att utveckla din prestation och kompetens i en bra arbetsmiljö så att vi gemensamt når våra mål och bidrar till Länsförsäkringar ABs fortsatta utveckling

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. Bolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB med lokaler på Gärdet i Stockholm. Länsförsäkringar AB med dotterbolag har länsförsäkringsbolagens uppdrag att driva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och sköta service på områden som ger skalfördelar och effektivitet.

Liknande jobb

Liknande jobb