Verksamhetschef, Helsingborgs museer

Plats
Helsingborg
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 29 maj 2017
Ref:
SE-12074
Kontakta
Bibi Hidén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kulturen är angelägen och avgörande

Arbetsbeskrivning
Helsingborgs museer bidrar till samhället och dess utveckling genom att med utgångspunkt i natur- och kulturarvet främja kunskap, kulturupplevelser och fri åsiktsbildning. Du ska styra verksamheten mot museets övergripande mål; att 2020 vara regionens mest angelägna kulturarvsinstitution. Både tillgänglighet och delaktighet skall ökas. Digitaliseringens möjligheter skall tas tillvara. Samhällets mångfald skall tas tillvara i vad som syns, hörs, sparas och deltas i. Du ska verka för att implementera de statliga kulturarvspolitiska målen.

Som verksamhetschef är du direkt underställd kulturdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp. Du leder, driver och utvecklar, verksamheten med 39 tillsvidareanställda och under säsong ytterligare 49 visstidsanställda och en omslutning på ca 45 MSEK, utifrån ett helhetsperspektiv. Du leder, driver och utvecklar verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Till din hjälp har du två avdelningschefer. Detta innebär att du stödjer avdelningscheferna i det interna arbetet samtidigt som du aktivt och strategiskt arbetar med att utveckla museet, samt aktivt söker samarbeten inom staden, med andra kommuner, inom regionen och på det nationella planet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom kulturarvsområdet. Du har gedigen erfarenhet av att utveckla en museiverksamhet. Erfarenhet av budget- och resultatansvar, arbete i en politiskt styrd verksamhet samt god chefserfarenhet är en förutsättning.

Det är meriterande om du har erfarenhet och teoretiska kunskaper inom ledarskaps- och organisationsutvecklingsområdet. Det är även meriterande om du har regionala och/eller nationella nätverk inom verksamhetsområdet.

Du är trygg i ditt ledarskap och motiveras av att arbeta innovations- och resultatorienterat. Ditt ledarskap kännetecknas av att du är tydlig, ansvarstagande, närvarande och med en god förmåga att kunna verka genom andra. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. God kommunikativ förmåga är en förutsättning.

För att lyckas krävs det att den gemensamma drivkraften i den inre organisationen stärks och att medarbetarnas kunskaper, höga ambitioner och engagemang tillvaratas.

Vi erbjuder dig en stimulerande och utmanande roll i en dynamisk stad med stark tillväxt och höga ambitioner.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan
Ansök senast:   2017-05-29 23:59

Referensnummer:   C13198

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via www.offentligajobb.se.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt
Kontaktpersoner Bibi Hidén Kulturdirektör 042-10 49 01

Sabina Husak HR-chef 0706 18 59 90

Gösta Tydesten Mercuri Urval 040-669 75 78   gosta.tydesten@mercuriurval.com

Robert Dahlström Mercuri Urval 040-669 75 71 robert.dahlstrom@mercuriurval.com

Fackliga företrädare
Claes Hulthén Vision 042-10 73 65

Eva Breiner Kommunal 042-10 50 91

Hasse Römer Hansen Facklig repr. DIK/SAKO 042-10 45 18

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb