Lynx söker medarbetare till Finansiell rapportering & kommunikation

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 16 juni 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kommunikatör med intresse för finansbranschen till Lynx Asset Management

Vi har jobbat hårt för att komma dit vi är idag. Våra framtida mål är höga med ambitionen är att fortsätta leverera förvalt­ning i världsklass och samtidigt förbli branschens bästa arbetsgivare.

Nu stärker vi vårt Business Development team med en person med stort intresse för finansiell rapportering och kommunikation. Om din bakgrund stämmer in på nedanstående beskrivning, samtidigt som du är kreativ, engagerad och smart, så är vi nyfikna på dig.

Vi erbjuder
En analytisk, kreativ och utåtriktad roll med stora möjligheter att påverka processer och rutiner. Gruppen består idag av sex samarbetsinriktade personer och har som främsta uppgift att hantera kundrelationer, kommunikation och rapportering i en internationell miljö. Hos oss blir du en viktig kugge i ett dynamiskt och kompetent team och får chansen att tillämpa och bygga vidare på din kompetens. Din arbetsplats blir på vårt moderna kontor i centrala Stockholm.

Dina främsta fokusområden

  • Produktion och utveckling av rapporter till kunder och myndigheter
  • Produktion av periodiska finansiella rapporter, t.ex. årsberättelser
  • Utveckling av processer och rutiner

Du kommer också att aktivt delta i Business Development-gruppens dagliga arbetsuppgifter vilket bl.a. innebär kontakter med kunder och motparter.

Vi söker dig som har

  • Akademisk utbildning inom ekonomi
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom kommunikation, administration eller rapportering inom kapitalförvaltning
  • Goda kunskaper i InDesign, PowerPoint och Excel
  • Bra analytisk förmåga och siffersinne
  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift
  • Förmågan att se förbättringspotential i arbetssätt, metoder och rutiner

Som person är du prestigelös, serviceinriktad och noggrann och har en god förmåga till strukturerad problemlösning. Du arbetar proaktivt och tar såväl initiativ som ansvar. Du är nyfiken och vill lära dig hela verksamheten för att kunna besvara komplexa kundfrågor. För att passa i rollen krävs att du har en mycket god förmåga till självständigt och flexibelt arbete.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Lynx med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, 08-407 55 12 eller sara.borgestrom@sjr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Lynx Asset Management AB förvaltar hedgefonden Lynx. Bolaget grundades 1999 och det förvaltade kapitalet uppgår till ca 55 miljarder kronor. Vi är i dagsläget drygt 70 medarbetare och har etablerat oss som ett av världens ledande företag inom modellbaserad kapitalförvaltning. Vår affärsidé är att med hjälp av kvantitativa metoder och ett systematiskt angreppssätt agera på de finansiella marknaderna i syfte att leverera en så hög riskjusterad avkastning som möjligt till våra kunder. Vi har etablerat oss som en av världens främsta förvaltare inom vårt segment, och framgångarna har gjort det möjligt för oss att investera stora resurser i begåvade människor. Vi arbetar ständigt för att utvecklas som arbetsplats, t ex strävar vi efter att skapa en jämnare ålders- och könsfördelning inom företaget. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.lynxhedge.se.