VD (interim) med produktionserfarenhet

Plats
Lund
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 7 juni 2017
Kontakta
Sofie von Homeyer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bakgrund
Nuvarande VD och ägare vill ta ett steg tillbaka från det operativa ansvaret för att kunna frigöra tid för affärsutveckling av sina andra bolag samt öka sitt engagemang i koncernbolaget STENY.

Vi söker till en längre tid, en interim VD till Landernäs Marmor som tycker det är en spännande utmaning att få ansvara för att driva och utveckla verksamheten med de utmaningar och möjligheter som finns både inom bolaget och på marknaden. 

Ansvarsområden
Du kommer att ansvara för den dagliga operativa verksamheten med direkt eget ansvar för produktion, inköp och logistik samt medarbetare med ansvar för ekonomi, order, butik, IT samt produktionsrelaterade arbetsuppgifter. I rollen ingår också förhandlingar med kunder och samarbetspartners samt bolagets marknadsföring som hanteras av koncernbolaget STENY. Du ansvarar för att säkerställa genomförande av affärsplaner, effektivisering och rationalisering för att nå uppsatta lönsamhetsmål och operativt resultat. Genom att se möjligheter, tänka nytt, inspirera och utmana driver du utvecklingen framåt. Du har personalansvar för 10 personer och rapporterar till ägare/styrelse.

Din Profil
Du har någon akademisk utbildning, erfarenhet av tillverkning/produktion och förhandlingsvana. Du har arbetat med produktionsplanering och har viss erfarenhet av inköp och logistik samt tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering av verksamheter. Du är affärsmässig, har stark egen drivkraft och är trygg i dig själv samt har ett tydligt sätt att kommunicera. Du är en erfaren ledare och trivs med nära samverkan med andra för att uppnå bästa möjliga resultat. Du har överblick, är strukturerad, analytisk och kan prioritera.

Om du känner att du passar i beskrivningen av denna VD-tjänst, en både strategisk och operativ roll, är du mycket välkommen med din ansökan.

Placering
Lund

Kontakt
Rekryteringsansvarig; CHEFSpoolen, Sofie von Homeyer, tel. 0709-24 87 98
sofie.vonhomeyer@chefspoolen.se

Ansökan
Urval sker löpande, så ansök gärna omgående dock senast 7 juni 2017.

Om företaget
Landernäs Marmor AB är ett företag med omfattande expertis kring sten och dess bearbetning med en modern, banbrytande produktionsanläggning. Bolaget importerar ett stort sortiment råmaterial av natursten som bearbetas efter kundens unika önskemål till ett brett utbud av produkter i granit, marmor, skiffer, kalksten samt kvartskomposit. Landernäs Marmor samarbetar främst med köksåterförsäljnare, byggfirmor och stenhuggerier. Ett privatägt företag som funnits i Lund sedan 1954 med 11 medarbetare och omsättning på drygt 20 mkr. Landernäs Marmor ingår i STENY AB, en rikstäckande kedja med 11 bolag inom natursten som totalt omsätter 180 mkr. Läs gärna mer på landernas.se och steny.se

Liknande jobb

Liknande jobb