Liseberg söker Ekonomichef som kan både gungor och karuseller

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Kontakta
Erik Mölne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en lika kompetent som driven ekonomichef med spetskompetens inom IT? Är du en trygg och stabil ledare? Trivs du med att leverera service av högsta kvalitet? Gillar du gungor, karuseller och spunnet socker? Då är det förmodligen dig vi söker.

Liseberg annonsbild
Beskrivning av tjänsten:
Som ekonomichef på Liseberg har du ett övergripande ansvar för att leda, kvalitetssäkra och utveckla Lisebergs strategiska ekonomi- och IT-processer.

Ekonomifunktionen innefattar avdelningarna affärsstyrning, redovisning och IT och här arbetar cirka 30 årsanställda och 20 säsongsanställda medarbetare.

I funktionens uppdrag ingår affärsstyrning, ekonomisk redovisning, rapportering och uppföljning till ägarna, samt ansvaret för att finansiell rapportering och skatte- och avgiftshantering sker enligt gällande regler. Eftersom IT-avdelningen ingår i ekonomifunktionen på Liseberg får du som ekonomichef ett övergripande ansvar för utvecklingen av Lisebergs IT-strategier. Du förväntas också ta en drivande roll i arbetet med vår digitala transformation.

Du har personal- och arbetsmiljöansvar, och verkar för att ta tillvara medarbetares potential, engagemang och arbetsglädje. Till din hjälp att leda arbetet på operativ nivå har du tre avdelningschefer som rapporterar direkt till dig.

Själv rapporterar du direkt till VD och du ingår i Lisebergs företagsledning. Du har också ett nära samarbete med Lisebergs styrelse.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk examen. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete på chefsnivå inom såväl redovisning som affärsstyrning. Du har också gärna tidigare erfarenhet av strategisk IT-styrning och digitalt utvecklingsarbete.

Du har god verksamhetsförståelse och erfarenhet både på operativ och strategisk nivå. Du kan se olika aktörers perspektiv och behov, och bidrar med helhetssyn och verksamhetsgemensamma beslutsunderlag. Du har ett strategiskt och analytiskt förhållningssätt och är tydlig i ditt beslutsfattande. Som person är du kommunikativ och prestigelös.

Du är en trygg ledare – inspirerande, driven och strukturerad som arbetar för att skapa en lagkänsla bland dina medarbetare. Du räds inte heller utmaningen att vara med och göra Liseberg till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Då Liseberg verkar i en internationell miljö vill vi att du för dig lika professionellt på engelska som på svenska.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta Erik Mölne, funktionschef, på telefon 031-400 100, eller maila Andreas Andersen, VD, andreas.andersen@liseberg.se.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 juni.

Om Liseberg
Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende. Liseberg AB är ett helägt dotterbolag till Göteborgs Stadshus AB som i sin tur är helägt av Göteborgs Stad, och sysselsätter ca 400 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och bolaget gjorde 2016 en vinst på 100 miljoner kronor.

Liknande jobb

Liknande jobb