VD till Kraftnät Åland

Rekryterare
Plats
Mariehamn
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 18 juni 2017
Ref:
SE-12054
Kontakta
Marcus Sandell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ett litet bolag med stor samhällspåverkan

Vår nuvarande VD går i pension och därför söker vi en kandidat till ett av marknadens mest intressanta VD-jobb med ansvar för hela stamnätet på Åland. Det är en unik roll där man leder en liten organisation som har stort ansvar för en av de viktigaste infrastrukturerna på Åland.

Du kommer in i en samhällsnyttig verksamhet, i ett företag som ansvarar för elförsörjningen inom hela denna fantastiska skärgård, där du kommer att ansvara för och utveckla våra processer. Med flera stora investeringar avklarade finns det nu en bra möjlighet att jobba mera med att ta verksamheten till en ny nivå. Du är med och realiserar anslutningen av förnybara energikällor samtidigt som du ser till att den dagliga elförsörjningen är tryggad.

Vi söker en person som har en stark drivkraft att uthålligt jobba med att förverkliga visioner.

Som VD i Kraftnät Åland kommer du att jobba:

  • I ett litet bolag som gör stor samhällsnytta

  • Med en unik möjlighet att påverka i en småskalighet som inte finns någon annanstans

  • Med en potential att ta stora språng inom utvecklingen

  • I en position där du som VD blir en viktig person både i företaget och i samhället på Åland

  • Med att skapa ett hållbart e-land med bl.a. alternativa energimöjligheter

  • Nära ägare och marknad

Du leder en organisation med 15 personer på kontoret i centrala Mariehamn på Åland.

Du har högskoleutbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet, med en teknisk bakgrund (gärna el) och en gedigen erfarenhet av personalledning. Eftersom denna tjänst innebär en framträdande roll både i företaget och i samhället ser vi gärna att du är ålänning eller kan tänka dig att flytta till Åland.

Intresserad?
Vi vill komma i kontakt med dig som ser potentialen i denna kvalificerade roll, där timingen är rätt för att du skall få användning av dina erfarenheter och vara med och utveckla en verksamhet som har stor påverkan i samhället.

Välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.com (ref. nr. SE-12054) snarast, dock senast den 18 juni. Vid frågor kontakta Marcus Sandell på Mercuri Urval, tel +46(0)709 53 67 94.