Financial Controller till Continental Däck

Plats
Göteborg
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 11 juni 2017
Kontakta
Emma Sjösvärd
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

 

Continental Däck söker en affärsinriktad Financial Controller till huvudkontoret i Göteborg.

Som Financial Controller arbetar du med tyngdpunkt på uppföljning av månads- och kvartalsbokslut samt forecast och budget. Ditt ansvar är att ha koll på avvikelser, säkerställa kvalitet i rapportering samt att deadlines hålls. Du rapporterar till Finance Manager för Sverige.

Ansvar och arbetsuppgifter:

 • Följa upp intäkter och kostnader mot budget
 • Följa upp respektive affärsområde mot forecast som sätts månadsvis
 • Analysera bruttovinst och marginal på produktkategorier och kunder
 • Följa upp standardkostnader för varje levererat däck per produktgrupp
 • Rapportera avvikelser samt svara på frågor från central ekonomiavdelning i Tyskland
 • Initialt vara delaktig i budgetprocessen för att senare ansvara för den
 • Vara delaktig i affärsrelaterade projekt och specifika kundcase

Vi söker dig som vill utvecklas vidare inom ekonomiområdet, som skaffat dig en stabil grund att stå på och som söker nya utmaningar där du får stort ansvar över uppföljning, analys och rapportering. Du har ett driv och höga ambitioner vad gäller både din karriär och kvaliteten i det arbete du levererar. För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • 3-5 års erfarenhet från ekonomiavdelning där du förvärvat kunskap inom redovisning och i viss mån även uppföljning/analys
 • Erfarenhet av SAP är meriterande men annars annat större affärssystem
 • Goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska
 • Med fördel erfarenhet från internationellt bolag

Vidare har du ett affärstänk, resultatfokus och ambitionen att alltid koppla siffror till verksamheten. Du är en person som ser möjligheter, du väntar inte på att andra ska ta tag i saker utan tar initiativ och utvecklar arbetet tillsammans med dina kollegor.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Sök tjänsten med CV och personligt brev senast den 11:e juni men gärna så snart som möjligt då vi går igenom urvalet löpande. I den här rekryteringen samarbetar Continental med Jerrie, har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på emma.sjosvard@jerrie.se eller 0723-085 300 (bortrest till och med 31:a maj).

Om företaget
Continental Däck AB med en omsättning på ca: 39,2 miljarder euro under 2015 tillhör världens ledande komponentleverantörer till fordonsindustrin. För närvarande har Continental mer än 220 000 anställda. På den svenska marknaden ansvarar Continental Däck Sverige AB för marknadsföring och försäljning av Continentalgruppens affärsområden personbilsdäck, last- och bussdäck, industridäck och entreprenaddäck. Genom ett fokus på säkerhet i sina produkter ger Continental sitt bidrag till den svenska nollvisionen som är bilden av en framtid med noll olyckor i trafiken. Vi tror att du som söker vill vara med på denna resa!

Liknande jobb

Liknande jobb