Inköpsansvarig till Miljonlotteriet

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 11 juni 2017
Kontakta
Emma Sjösvärd
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Miljonlotteriet söker en Inköpsansvarig med fokus på inköp till deras vinstlager. Det är en roll med stor frihet och utrymme att själv påverka vinstsortimentet. Helt rätt för dig som har intresse för inköp, ekonomi kombinerat med en passion att följa trender i samhället!

Som Inköpsansvarig arbetar du till stor del med strategi kring inköp samt med upphandlingar, avtal och offerter. Du har budgetansvar och ser både till varumarginal och kostnader för distribution för att i slutändan leverera ett överskott till ägaren IOGT-NTO. Som ansvarig för inköp arbetar du självständigt men i tätt samarbete med varuförsörjningsansvarig som lägger och hanterar beställningar. Du arbetar också nära kollegor på lager och distribution, kundtjänst, marknad- och försäljning. Större delen av din tid lägger du som sagt på vinstinköp men en mindre del också på upphandlingar och avtal för interna inköp så som kontorsmaterial. Ditt ansvar kan sammanfattas i:

  • Upphandlingar och avtal för vinstinköp till lager exempelvis inredning, elektronik med mera
  • Lageroptimering i nära samarbete med lager och distribution
  • Samarbetsavtal och offerter för större vinstinköp, exempelvis bilar
  • Trendspaning för att hitta attraktiva varor anpassade till målgruppen
  • Upphandlingar och avtal för interna inköp

Vi söker dig som är trygg i att arbeta självständigt med hela inköpsprocessen även på en strategisk nivå. Du har ett affärstänk, ett resultatfokus och intresse för ekonomi, marginaler och optimering på alla tänkbara sätt. I kombination med detta låter det som en dröm för dig att få arbeta med trendspaning och att få stort inflytande över vilka vinster Miljonlotteriet väljer att erbjuda sina kunder. Vi tror att du har bäst förutsättningar att ta dig an rollen om du har:

  • Minst 3 års inköpserfarenhet där du också haft självständigt inköpsansvar
  • Erfarenhet av upphandlingar och samarbetsavtal
  • Med fördel arbetat med liknande produktsortiment, för liknande bolag eller målgrupp
  • Ekonomikunskap
  • Intresse- och känsla för trender i samhället

Utöver detta så väger personliga egenskaper tungt. Avgörande för rollen är social kompetens, att du har god förmåga att samarbeta såväl internt som externt samt att du är lyhörd och respektfull. Du är förtroendeingivande och har ett positivt inflytande som bidrar till att medarbetare känner en stolthet i företagets erbjudande till sina kunder. Du är trygg i dig själv och i att ta egna beslut.

Låter det som en tjänst för dig? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 11:e juni men med fördel så snart som möjligt då vi går igenom urvalet löpande. I denna rekrytering samarbetar Miljonlotteriet med Jerrie, har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på emma.sjosvard@jerrie.se eller 0723-085 300 (bortrest till och med 31:a maj).

Om företaget
Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska berika människors vardag. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen vars arbete ger barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med över 1,8 miljarder kronor. Läs mer på Miljonlotteriets hemsida.

Liknande jobb

Liknande jobb