Business Controller till Löfbergs

Rekryterare
Plats
Karlstad
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Ref:
SE-12161
Kontakta
Nicklas Jungander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

- Driven och framåtriktad Business Controller med starkt intresse för affären

Som Business Controller på Löfbergs blir du länken mellan finans-/ekonomi, sälj och ledning. Rollen är ny, vilket innebär en stor möjlighet att utveckla en funktion som stödjer verksamheten såväl i Sverige som internationellt med fokus på affär och lönsamhet. Du kommer arbeta nära ledning, affärsområdeschefer och säljorganisation i Sverige samt stötta dotterbolag internationellt i specifika projekt. Du rapporterar till Finance Director och placering är på Löfbergs huvudkontor i Karlstad.

Som Business Controller har du ansvar för säljcontrolling och rapportering och har en aktiv roll i arbetet med att förbereda Business Case för utvecklingsprojekt, nya affärer och produkter. Rollen innefattar ansvar såväl strategiskt som operativt med uppföljning och analys av resultat samt ett fokus på lönsamhetanalys. Du får ansvar för att utveckla en framåtriktad finansiell rapportering som syftar till att skapa beslutsstöd för organisationen. Rollen kräver ett stort intresse för Löfbergs affär och de olika affärsområdena med ett nära samarbete och samverkan med affärsområdeschefer och säljorganisation.

Vi ser att du har en gedigen erfarenhet som controller ifrån en verksamhetsnära roll, gärna från producerande bolag och med vana att arbeta mot en internationellt säljorganisation. Du är van att arbeta i affärssystem och har lätt att ta till dig ny kunskap. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift. Som person ser vi att du är trygg och handlingskraftig som vågar utmana samt har en förmåga att skapa tillit och goda relationer. Vidare ser vi att du är självständig, analytisk och resultatorienterad. Du har ett starkt driv med förmåga att både se helheten och samtidigt kunna dyka ner i detaljer. Du har en hög energinivå, gillar att ta dig an nya utmaningar och ser positivt på utveckling och förändringar.

Löfbergs erbjuder en spännande roll i ett av Nordens största familjeägda kafferosterier som är i en utvecklande och spännande fas. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 12161). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 5 juni. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019 – 19 68 05 och Carl Pauly, 019-19 68 06.

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 330 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Företaget grundades 1906 och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även te-varumärket Kobbs. Löfbergs söker nu en Business Controller.