Presschef och Public Affairs Manager - RISE

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Ref:
SE-12178
Kontakta
Peter Salomonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi skapar försprång för Sverige – och därför söker vi dig.

RISE är inne i en stor förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern. I denna förändring kommer kommunikationsfunktionen ha en viktig roll. Eftersom RISE är en kompetensintensiv organisation med fokus på forskning och innovation ställer det höga krav på vår kommunikation. Vårt ansvar är att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga kommunikationsområden för koncernen.

Kommunikationsfunktionen har ungefär 25 medarbetare och består av  Press och Public Relations, Kommunikationsavdelning och Kommunikationschefer på divisionerna. Syftet med denna organisation är att ligga i framkant vad gäller kommunikation inom olika kanaler och utmana organisationen både strategiskt och operativt. 

Som Presschef och Public Affairs Manager ansvarar man för att utveckla koncernens medierelationer och arbetar med koncernens PR och press-aktiviter, strategiskt påverkansarbete och opinionsbildning. Detta innebär bl a att hantera koncernens budskap samt att skriva pressmeddelanden och debattartiklar. I det interna arbetet kommer man ansvara för koncernens medieanalyser och delta aktivt i koncernens arbete med omvärldsbevakning. Vår Presschef och Public Affairs Manager rapporterar till CCO.

Arbetet sker i nära samverkan med VD, Strategic Public Relations och övriga koncernledningen där man initierar och driver strategiskt påverkansarbete. Detta innebär höga krav på både utbildning och erfarenhet. Minst kandidatexamen inom journalistik, kommunikation, marknadskommunikation eller motsvarande och minimum 10 års arbetslivserfarenhet som journalist eller kommunikatör. Därutöver vill vi se en dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt Public Affairs arbete gärna inom det samhällspolitiska området.

Vi erbjuder en spännande roll inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Placering för tjänsten är Lindholmen i Göteborg och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

Välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12178. Eventuella frågor besvaras av Peter Salomonsson, tel. 031-333 52 07 på Mercuri Urval.

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. Läs gärna mer på www.aheadtogether.ri.se/

Liknande jobb

Liknande jobb