Kommunikationschef Marknad och Affärsutveckling - RISE

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Ref:
SE-12175
Kontakta
Caroline Kock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi skapar försprång för Sverige – och därför söker vi dig.

RISE är inne i en stor förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern. I denna förändring kommer kommunikationsfunktionen ha en viktig roll. Eftersom RISE är en kompetensintensiv organisation med fokus på forskning och innovation ställer det höga krav på vår kommunikation. Vårt ansvar är att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga kommunikationsområden för koncernen.

Kommunikationsfunktionen har ungefär 25 medarbetare och består av  Press och Public Relations, Kommunikationsavdelning och Kommunikationschefer på divisionerna. Syftet med denna organisation är att ligga i framkant vad gäller kommunikation inom olika kanaler och utmana organisationen både strategiskt och operativt. 

Som Kommunikationschef Marknad och affärsutveckling ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera koncerngemensamma interna och externa kommunikationsinsatser för marknad- och affärsutveckling nationellt och internationellt. Du tar fram marknadsplan, sköter omvärldsbevakning och säkerställer att kommunikationsarbetet inom områdena genomförs på ett effektivt och enhetligt sätt för koncernen så att strategier och mål kan uppnås. I arbetet ingår att hålla ihop de olika kunderbjudanden som divisioner, Affärs och Innovationsområden (Aol), Test och Demo, SMF samt Innovationskontor har. Du driver också på arbetet med samverkan inom RISE genom intern kommunikation samt extern kommunikation för gemensamma kunder.

Uppdragen sker i nära samverkan med kommunikationscheferna för divisionerna samt med affärsutvecklingsdirektör och vice vd samt medarbetare i deras respektive funktioner. Du rapporterar till COO och sitter med i ledningsgruppen.

För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har en kandidatexamen inom kommunikation, marknadskommunikation eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har gedigen bakgrund inom både intern- och extern kommunikation. Minimum 10 års arbetslivserfarenhet som kommunikatör. Du har minst 5 års erfarenhet av brett och kvalificerat stöd till ledningsgrupper och chefer i en större organisation. Vi vill att du har erfarenhet av medieplanering och utveckling och genomförande av integrerade marknadskommunikativa upplägg för att stödja och utveckla affären. Har du en bakgrund och erfarenhet från försäljning och/eller marknadsföring är det en merit likaså erfarenhet av forskningskommunikation. Du beskrivs av andra som en drivande och strukturerad person som både kan arbeta på strategisk och operativ nivå. Du kan leda projekt och har förmåga att arbeta i en distribuerad organisation. Du är samarbetsinriktad och har god förmåga att lösa problem. Du är flytande både i tal och skrift på engelska och svenska.

Vi erbjuder dig en spännande roll inom marknad och affärsutveckling inom en organisation med ett starkt varumärke och stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Placering för tjänsten är Stockholm och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

Vill du bli en del av vårt engagerade Kommunikationsteam?

Välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12175. Eventuella frågor besvaras av Caroline Kock, tel. 08-506 450 21 på Mercuri Urval.

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. Läs gärna mer på www.aheadtogether.ri.se/

Liknande jobb

Liknande jobb