Kommunikationschef Biovetenskap och Material - RISE

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Ref:
SE-12180
Kontakta
Peter Salomonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi skapar försprång för Sverige – och därför söker vi dig.

RISE är inne i en stor förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern. I denna förändring kommer kommunikationsfunktionen ha en viktig roll. Eftersom RISE är en kompetensintensiv organisation med fokus på forskning och innovation ställer det höga krav på vår kommunikation. Vårt ansvar är att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga kommunikationsområden för koncernen.

Kommunikationsfunktionen har ungefär 25 medarbetare och består av Press och Public Relations, Kommunikationsavdelning och Kommunikationschefer på divisionerna. Syftet med denna organisation är att ligga i framkant vad gäller kommunikation inom olika kanaler och utmana organisationen både strategiskt och operativt. 

Som kommunikationschef på en av våra divisioner ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera koncerngemensamma interna och externa kommunikationsinsatser för marknad- och affärsutveckling nationellt och internationellt. Du tar fram marknadsplan, sköter omvärldsbevakning och säkerställer att kommunikationsarbetet inom områdena genomförs på ett effektivt och enhetligt sätt för koncernen så att strategier och mål kan uppnås. Du driver också på arbetet med samverkan inom RISE genom intern kommunikation samt extern kommunikation för gemensamma kunder.

Uppdragen sker i nära samverkan med kommunikationscheferna för de andra divisionerna samt med affärsutvecklingsdirektör och vice vd samt medarbetare i deras respektive funktioner. Kommunikationschefen är medlem av divisionens ledningsgrupp och rapporterar du till vår CCO.

Vi tror att du har en kandidatexamen inom kommunikation, marknadskommunikation eller motsvarande arbetslivserfarenhet och en gedigen bakgrund från intern- och extern kommunikation. Vidare har du minimum 10 års arbetslivserfarenhet som kommunikatör och minst 5 års erfarenhet av brett och kvalificerat stöd till ledningsgrupper och chefer i en större organisation. Vi vill att du har erfarenhet av medieplanering och utveckling och genomförande av integrerade marknadskommunikativa upplägg för att stödja och utveckla affären. Har du en bakgrund och erfarenhet från försäljning och/eller marknadsföring är det en merit likaså erfarenhet av forskningskommunikation.

Vi erbjuder dig en spännande roll inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Tjänsten är placerad i Göteborg och i rollen ingår en del resande, främst inom Sverige.

Välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12180. Eventuella frågor besvaras av Peter Salomonsson 031-333 52 07 på Mercuri Urval.

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. Läs gärna mer på www.aheadtogether.ri.se/

Liknande jobb

Liknande jobb