VD till Ellen AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 18 juni 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ellen AB är ett svenskt bioteknikföretag som grundades år 2000. Ellen erbjuder produkter för kvinnors underlivshälsa och välbefinnande. I sortimentet finns egenutvecklade produkter - ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème och ellen® Probiotisk Tampong, ellen® intimate foam och intimate deo samt några in-licensierade produkter inom intimområdet. Bakom Ellens egenutvecklade produkter ligger mångårig forskning inom mikrobiologi och samarbeten med flera universitet. Försäljning sker via distributörer. Bolagets aktie är sedan augusti 2007 listad på First North under kortnamnet ELN. Verksamheten bedrivs internationellt med utgångspunkt från Sverige. De största internationella marknaderna idag är Tyskland och Frankrike. Läs gärna mer på www.ellenab.com

Ett väletablerat bioteknikföretag med unika produkter och stor internationell potential

Ellen söker en målmedveten VD med starkt säljfokus med förmåga att vidareutveckla verksamheten genom ökad försäljning och breddning av produktutbudet.

Vi söker dig som vill ta dig an den spännande utmaningen att leda ett börsnoterat företag med produkter kopplat till kvinnors hälsa. Du vill leda ett företag med internationell utblick och vill göra stor skillnad gällande företagets resultat och utveckling i samarbete med företagets dedikerade och kompetenta personal.

Om rollen
Som VD för Ellen har du totalansvar för verksamheten inklusive budget-, resultat- och personalansvar. Du leder det affärsstrategiska arbetet och har förmåga att omvandla strategi till resultat i termer av ökad försäljning. Du ansvarar för försäljnings- och marknadsarbetet på nationell och internationell nivå. Du har ett nära samarbete med styrelsen, framförallt med ordföranden, samt är föredragande på styrelsemöten. Som VD presenterar och representerar du verksamheten för investerare och andra intressenter och du är styrelseledamot i joint venture-företaget i Asien. Verksamheten är idag förlagd till Stockholm. Vi ser inget hinder i att du själv har din utgångspunkt från en annan ort i Sverige då du kommer att vara mycket aktiv ute på fältet och föra dialog med kunder, distributörer och andra intressanter.

I rollen har du ett tydligt affärsmässigt fokus med ett stort engagemang i att leda och driva verksamheten samt att skapa kvalitet, resultat, tydlighet och struktur. Resor ingår i tjänsten.

Om profilen
Vi söker dig med erfarenhet som verksamhetschef med budget-, resultat och personalansvar från en kommersiellt inriktad tjänst, gärna på internationell nivå, med ansvar för försäljning och marknadsföring. Du har erfarenhet av produktförsäljning genom distributörer samt av egenproducerade produkter. Du har erfarenhet av snabbrörliga konsumentprodukter, gärna från egenvårdsprodukter. Meriterande med erfarenhet av apoteksmarknaden i Sverige och internationellt, gärna Tyskland.

Du är resultat- och konkurrensinriktad med fokus på lönsamhet, främst genom ökade intäkter. Du är entreprenöriell till din läggning och har god förmåga att se helheter, identifiera möjligheter, driva utveckling samt att leda verksamheten mot tydligt uppsatta mål.

Du är lyhörd och ansvarstagande och kan anpassa dig och din verksamhet till nya förutsättningar. Du förstår vikten av ett verksamhetsnära ledarskap och att strukturerat följa upp verksamheten utifrån satta mål och fattade beslut. Du har ett tydligt, decentraliserat, målstyrande och beslutsfattande ledarskap med hög kommunikativ förmåga samtidigt som du har ett prestigelöst beteende som passar in i en mindre organisation.

Du har goda kunskaper inom företagsekonomi och vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Goda kunskaper i tyska är en ytterligare merit.

Ansök
Om du har frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 0705-708 282. Ansök senast 5 juni genom att klicka på länken nedan (www.constatera.se). Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb