Blaq

Compliance Officer – DPO – SBAB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 18 juni 2017
Kontakta
Carl Tullberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tjänsten
I den här rollen som Compliance Officer med inriktning mot personuppgifts- och integritetsfrågor får rätt kandidat ansvara för att löpande övervaka bolagets regelefterlevnad, ge råd och agera stöd åt verksamheten, genomföra granskningar samt rapportera till ledning och styrelse. Du kommer i rollen agera personuppgiftsombud för SBAB och därmed kontrollera att SBAB:s behandling av personuppgifter följer nu gällande lagstiftning samt ge råd och stöd i den omställning som krävs inför kommande dataskyddsförordning. Som en del av Compliance-teamet medverkar du dessutom i funktionens kontrollerande arbete gentemot andra regelverk för den tillståndspliktiga verksamheten.

Bakgrund
Rätt kandidat har en juristutbildning och erfarenhet från personuppgiftsfrågor inom bank eller finans. Du har goda kunskaper om kommande dataskyddsförordning, GDPR. För att lyckas i rollen krävs också en hög integritet, god analytisk förmåga samt att du är ansvarstagande och drivande. Då rollen har många kontaktytor förutsätter den en god pedagogisk förmåga för att kunna förklara komplexa frågor till olika yrkesgrupper. God kännedom om informationssystem, tekniska åtgärder för IT-säkerhet och dataskydd är meriterande. Du trivs att arbeta både i grupp och självständigt och har ett genuint intresse för den operativa verksamheten.

Om SBAB
SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår position och uppnå vår vision – Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 350 000 och vi är ca 400 medarbetare. SBAB hade Sveriges nöjdaste bolånekunder 2015, enligt Svenskt Kvalitetsindex, något vi är mycket stolta över.

Liknande jobb

Liknande jobb