Xylem

Supply Quality Engineer

Rekryterare
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 23 maj 2017
Stängs
den 22 juni 2017
Kontakta
Magnus Konradsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vår inköpsavdelning i Emmaboda söker vi en Supplier Quality Engineer.

Arbetsbeskrivning
Som Supplier Quality Engineer arbetar du med bedömning av nya leverantörer, kvalitetssäkring av inköpt material, leverantörsutveckling och produktivitetsförbättringar i leverantörskedjan. Du är leverantörernas kontaktperson i tekniska frågor och deltar även i produktutvecklingsprojekt där du tar aktiv del i val av produktionsmetod samt svarar för kvalitetssäkring respektive infasning av nya artiklar. Tjänsten förutsätter att man har en god marknadskännedom och har intresse att ständigt hålla sig uppdaterad av både marknad och nya teknologier.

Funktionen är en del av inköpsavdelningen och arbetet sker i nära samarbete med strategiska inköpare, Commodity Manager, R&D, samt kvalitetsfunktioner så som tekniker på våra produktionsanläggningar. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete i ett internationellt företag.

Erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller motsvarande samt har du minst 5 års erfarenhet av tillverkande industri. Du har en god uppfattning om olika tillverkningsmetoder, tillhörande processer och standarder. Vi ser gärna att du har kunskaper i statistiska verktyg för processtyrning och Lean production. Vidare förutsätter tjänsten goda kunskaper i Office-paketet samt att du har B-körkort.

Resor i tjänsten förekommer. Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vidare är du drivande, målinriktad, strukturerad samt nytänkande. Du trivs med att arbeta i team och har god förmåga att bygga nätverk, både inom företaget samt mot externa leverantörer. Tjänsten kräver även att du är en god kommunikatör och att du har förmågan att hantera flera aktiviteter parallellt.

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs om våra medarbetare och deras vardag HÄR . Gå med i Xylem IF eller Flygt IF och träna eller tävla med oss i olika fysiska aktiviteter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Ansök till denna tjänst genom intranätet eller via Ansök nedan.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Magnus Konradsson, SQE Manager, 0471-24 70 52 eller Anna Elm, HR, 0471-24 71 34. Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2017-06-30. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Johan Friis, 0471-24 70 00

Minimum Education Requirements: BS/BA Degree or Equivalent
Percent of Travel Required: 25%

Liknande jobb

Liknande jobb