Group Controller – System Manager Aaro till Munters

Rekryterare
Plats
Kista
Annonserat
den 29 maj 2017
Stängs
den 28 juni 2017
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Munters globala huvudkontor baserat i Kista söker vi nu en systemintresserad koncerncontroller med huvudsakligt ansvar för gruppens koncernrapporteringssystem, Aaro.

Du är Civilekonom eller motsvarande med minst fem års relevant erfarenhet som systemansvarig eller systemförvaltare för Aaro eller liknande konsolideringsverktyg. Alternativt har du i rollen som ekonom utvecklat ett stort systemintresse som du gärna fördjupar. Det är en stor fördel om du också har en grundläggande operativ erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning.
Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann, problemlösande och har god analytisk förmåga. Du har också en stark kommunikativ fallenhet och kan agera effektiv länk mellan finans och IT. Din engelska är felfri och dina Excel-kunskaper är mycket goda.
Rollen rapporterar till Director Group Finance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Systemansvarig för konsolideringsverktyget Aaro
  • Sköta underhåll och utveckling av systemet samt anpassningar till gällande lagar och regler inom koncernredovisning och rapportering
  • Upprätta instruktioner och riktlinjer samt underhålla dokumentation
  • Agera ”bollplank” mot verksamheten gällande applikationsfrågor
  • Planera och genomföra interna utbildningar
  • Agera kravställare mot IT samt externa systemleverantörer
  • Aktivt delta i arbete med koncernredovisning, konsolidering och rapportering
  • Aktivt delta i att upprätta koncernens bokslut, delårsrapporter, managementrapportering samt årsredovisning
  • Initiera och delta i olika projektarbeten inom finans och koncernekonomi

Kontaktperson
Lisa Aspsäter
Rekryteringskonsult

Om företaget
Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Våra största kunder finns bland livsmedelsföretag, läkemedelsbolag och datacenter. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i 30 länder av våra 3 500 medarbetare. Munters har drygt sex miljarder kronor i omsättning. För mer info besök www.munters.com

Liknande jobb

Liknande jobb