Financial Controller St1

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 maj 2017
Stängs
den 28 juni 2017
Kontakta
Richard Wilke
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Michael Page rekryterar nu en Financial Controller till ST1, ett av Sveriges mest innovativa energibolag!

Information om kunden
St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Miljöfrågan är ständigt prioriterad hos oss och målet är att utveckla och erbjuda förnybara bränslen som har mindre miljöpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på avfall. Koncernen har flera produktionsanläggningar för bioetanol i Finland och ett i Sverige, ett raffinaderi i Göteborg och 1.500 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Koncernen har cirka 700 anställda. Besök gärna vår hemsida, www.st1.se, för mer information.

St1 står för "Ett annorlunda sätt att tanka". Det grundar sig i hur vi som företag jobbar för att hela tiden ifrågasätta det vi gör och hitta nya mer kostnadseffektiva och smarta lösningar som gör att vi kan investera i nya förnybara drivmedelslösningar. St1s verksamhet och affär omfattar alltifrån raffinering, produktion av förnyelsebara produkter, till marknadsföring och försäljning till slutkunder. Vi säljer till privat- och företagskunder via vårt stationsnät, till industri- och marinkunder via direktförsäljning, samt till återförsäljare.

St1 hanterar också Shells varumärke på licens i Sverige. Shell är ett av världens mest kända varumärken och våra bemannade servicestationer är placerade på strategiskt belägna platser med hög trafikgenomströmning. Vi har också stationer för tung trafik under Shells varumärke.

Vill du jobba i ett företag som både vill och kan göra skillnad? Nu rekryterar St1 en Financial Controller med inriktning på Marknad som kommer vara med och bidra till företagets affärsmål.

Rollen är baserad i Stockholm, är på heltid och rapporterar till Manager Controlling

Beskrivning
Rollen tillhör Controlling teamet som i övrigt består av en Business Controller med fokus på samma område, Marknad, samt två controllers som är tillägnande Supply & Depot.

Financial Controlling inom St1 innebär att man arbetar med verksamhetsstyrning och utveckling av bolaget från ett ekonomiskt perspektiv. Detta innefattar ansvar för framtagande, uppföljning och rapportering av månadsbokslut (resultat, balans mm), Forecast och diverse beslutsunderlag eller annan information till ledningen. Arbetet sker i nära samarbete med ledningen för bolaget, övriga Controllers och andra nyckelpersoner och avdelningar inom St1.

Rollen som Financial Controller agerar koordinator och kontaktperson rörande ekonomisk analys och uppföljning inom verksamhetsområdet Marknad. Ansvaret är att inom sitt verksamhetsområde säkerställa:

  • att rapportering är konsekvent och överensstämmer med verkligheten.
  • att relevant analys, uppföljning, ekonomisk information och beslutsunderlag utförs och är korrekt.
  • att rätt kontroller, rutiner och processer är på plats och utförs effektivt

Rollen har även processägande och arbetar med en del IT och systemfrågor. Vidare är rollen ansvarig för delar av den externa rapporteringen, bland annat mot SCB och Energimyndigheten.

Sökandes profil
För att lyckas i rollen som Financial Controller hos St1 har du ett affärsmässigt och analytiskt förhållningssätt. Det är en förutsättning att du är en team-spelare med stor social förmåga men som också klarar av att ta egna initiativ, fatta beslut och arbeta självständigt.

Du har en bakgrund inom rapportering och analys kombinerat med någon form av mer praktisk redovisningserfarenhet, alternativt har du jobbat som revisor ett par år.

Vi tror vidare att du som söker har en högskole- /universitetsutbildning inom ekonomi och min 3-4 års arbetslivserfarenhet efter studierna. Det är meriterande om du tidigare arbetat med affärsystemsfrågor.

För rätt person erbjuds en tjänst hos Sveriges modernaste energibolag, St1, med en djärv vision att förflytta oss till en fossilfri framtid. Om du gillar att jobba i en miljö där du får utmana gamla sanningar och hitta nya annorlunda sätt att göra saker på tror vi att du kommer att trivas hos St1!

Jobberbjudande
St1 samarbetar med Michael Page i denna rekrytering. Har du några frågor om tjänsten eller processen, kontakta Richard Wilke, 08-545 270 40. Vi arbetar med urvalet löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb