Samhällsbyggnadschef som vill vara med och bygga framtidens Lysekil

Rekryterare
Plats
Lysekil
Annonserat
den 5 juni 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Ref:
SE-12166
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Samhällsbyggnadschefen leder samhällsbyggnadsförvaltningen utifrån de politiskt satta målen. Som chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen rapporterar du till kommunchefen och deltar i kommunens ledningsgrupp där du är delansvarig tillsammans med övriga i kommunledningsgruppen för kommungemensamma verksamhetsfrågor.

Vidare har Samhällsbyggnadschefen ansvar för ledning av samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till Kommunstyrelsen, Byggnadsnämnden samt IT-nämnden.

Förväntade resultat
Samhällsbyggnadschefen förväntas leda Samhällsbyggnadsförvaltningen med tydligt kundfokus och god förståelse för det politiken vill åstadkomma och varför.

Samhällsbyggnadschefen ska framgångsrikt leda en förvaltning under förändring och effektivisering, till exempel flexibla anpassade lösningar, bättre samspel mellan olika enheter och snabbare processer som ger kommunen bättre kostnadstäckning.

Vi förväntar oss förståelse för kommunen i helhet och ansvarstagande för en sammanhållen förvaltning och kommunal verksamhet. Kommunens samlade resultat och prestation är alltid överordnad verksamheternas inbördes möjligheter, det vill säga det som är bäst för kommunen är det som ska åstadkommas.

Kvalifikationer
Du har förutom akademisk examen troligen erfarenhet av arbete inom området stadsbyggnad eller examen som civilingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har ledarerfarenhet och har arbetat i politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och av breda strategiska verksamhetsfrågor samt förändrings- och utvecklingsarbete. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid din personlighet, inställning till arbetet och ditt engagemang. Vi söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad. Du är prestigelös, lyhörd och har stort intresse och förmåga till samverkan och samarbete såväl internt som externt. Du är strukturerad i ditt arbete och prioriterar din tid på ett effektivt sätt. Andra egenskaper vi värdesätter är kreativitet, affärsmässighet och integritet.

Du förväntas stå för ett modernt ledarskap, vilket innebär förmåga att lyssna, inspirera, engagera och stimulera din omgivning till nytänkande samtidigt som du förväntar dig detsamma från medarbetarna. Du är målinriktad, kommunikativ och öppen i din ledarstil och har ett genuint samhällsintresse.

Du är handlingskraftig, drivande, åstadkommer resultat och kan driva projekten i mål. Du skapar förutsättningar för medskapande och är en god förebild för Lysekils kommun och företräder arbetsgivaren på ett förtroendeingivande sätt.

Välkommen med din ansökan.

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12166) senast 30 juni. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din intresseanmälan så snart som möjligt.

Eventuella frågor besvaras av Mercuri Urval, Jonas Bengtsson, tfn 0709-69 01 65.

Lysekil – en del av Bohuslän. Lysekil är platsen där kontrasterna förstärker varandra och ger livet smak av sött och salt. En ljummen augustikväll med spegelblankt hav och en rytande vinterstorm framför brasan vid nyår. I Bohuslän lever vi livet lite mer