Förbundschef hos Västerdalarnas Utbildningsförbund

Plats
Malung/Vansbro
Annonserat
den 8 juni 2017
Stängs
den 25 juni 2017
Kontakta
Mikael Ek
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Uppdraget
Som förbundschef ansvarar du för att leda förbundet mot att bli en långsiktigt etablerad aktör i västerdalarna. Tillsammans med dina medarbetare driver och utvecklar ni en effektiv och lärande organisation som erbjuder en kvalitativ och konkurrenskraftig gymnasie- och vuxenutbildning. Du rapporterar direkt till förbundets direktion som består av representanter från de båda kommunerna. Till direktionen bidrar du med dina kunskaper och arbetar proaktivt genom att ta fram beslutsunderlag och förslag på förbättringsåtgärder. Du är också resultatansvarig för verksamheten vilket ställer krav på dina ekonomiska kunskaper. Förbundets rektorer rapporter direkt till dig.

Du agerar i en central roll med ett flertal kontaktytor. De innebär kommunikation med medlemskommunerna, externa aktörer och att representera förbundet i regionsamverkan. Du för kontinuerligt en dialog med näringslivet, universitet, högskolor samt andra utbildningsanordnare och media. Det ställer stora krav på din förmåga att samarbete med andra och skapa förtroende för dig som ledare. Som förbundschef är du en viktig lagspelare i det kommunalpolitiska arbetet. Din förmåga att agera i en politiskt styrd organisation har en direkt betydelse för förbundets fortsatta utveckling och framgång.

Profil
Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att leda och utveckla större organisationer med resultat och budgetansvar. Det är avgörande att du är en mogen och trygg person som är van att leda andra och blir på så vis ett föredöme. Du är tydlig, uthållig och strategisk med en väl utvecklad förmåga att skapa kontakt med andra och underhålla relationer. Du har ett tydligt samhällsengagemang och drivs av att skapa förutsättningar för andra att lyckas. Erfarenhet och kunskap inom gymnasie- och vuxenutbildningen är ett önskemål. I grunden ser vi att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, organisation, styrning och/eller utbildning. Alternativt andra kompetenser vi bedömer kompenserar.

Vill du vara med och skapa verklig samhällsnytta för västerdalarna? Välkommen med din ansökan!   

Upplysningar
Placeringsort är Malung/Vansbro. Resor inom regionen förekommer.

Sista ansökningsdag är den 18 juni. För mer information och för att skicka in din ansökan, gå in på www.sprint.se.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sprint. Kontaktperson är Mikael Ek, se kontaktuppgifter nedan. 

Kontaktpersoner
Mikael Ek
VD & Rekryteringskonsult Sprint
072-229 59 29
mikael.ek@sprint.se

Om företaget
Västerdalarnas Utbildningsförbund (VDUF) bildades under 2015 av de två kommunerna Malung-Sälen och Vansbro. De båda kommunernas gymnasieskolor och vuxenutbildningar ingår i VDUF:s uppdrag. I dagsläget är vi ca 1.150 elever och 150 anställda vid våra tre enheter, Malung-Sälens gymnasieskola och vuxenutbildningen/Lärcentrum båda placerade i Malung samt Vansbro utbildningscentrum och vuxenutbildning/Lärcentrum samlokaliserade i Vansbro.