Human Capital

Manager & Senior Associate - BDO

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 juni 2017
Stängs
den 8 juli 2017
Ref:
TD/1458
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BDO är världens femte största revisions- och rådgivningsbyrå med ca 68 000 anställda i 158 länder. Den svenska verksamheten omfattar ungefär 600 anställda på ett drygt 20-tal kontor. BDO är rankad som nummer ett när det gäller kundnöjdhet på den svenska marknaden avseende rådgivnings-, skatte- och revisionstjänster och är en av världens ledande oberoende leverantörer av rådgivningstjänster. BDO Corporate Finance är rankad som # 1 enligt Thomson Reuters Legue Table för rådgivare inom Small Cap M&A och rankad som # 2 inom midcap M&A i Sverige och Norden.

BDO har haft en väldigt stark tillväxt inom Transaction Services och efterfrågan för våra tjänster är fortsatt väldigt stark från marknaden och vi behöver rekrytera ett flertal personer till kontoret i Stockholm.

Vi söker nu en Manager och en Senior Associate till teamet inom Transaction Services med placering i Stockholm. Teamet har nyligen genomfört ett flertal strategiska rekryteringar för att möta en växande efterfrågan. I rollen ingår du i ett specialistteam som arbetar med transaktionsrådgivning på både köp- och säljsida vid transaktioner till ägarledda, börsnoterade samt Private Equity bolag.

Hos BDOs transaktionsteam kommer du att arbeta i ett team med mångårig erfarenhet i en internationell och dynamisk miljö nära kunder med olika typer av behov som behöver BDOs expertis i transaktionsrelaterade frågor.

Din Utmaning:
Inom teamet Transaction Advisory Services arbetar vi främst med mindre och medelstora transaktioner. Våra kunder utgörs främst av internationella och svenska Private Equity bolag samt internationella och svenska ägarledda företag. En stor del av transaktionerna är cross border. Vi satsar på våra medarbetare och har en god kamratskap och högt i tak vilket gör att vi trivs med att arbeta tillsammans. Nu vill vi gärna se dig i vårt team!

 • Agera som rådgivare i samband med köp och försäljning av företag
 • Analysera och förstå köpeskillingsstrukturer
 • Analysera företagets affärsmodell, intäkter, lönsamhet, kassaflöde samt framtagna prognoser
 • Analysera balansräkningar, rörelsekapital och nettoskuldssättning
 • Arbeta med strukturering av transaktioner ur ett skattemässigt och finansiellt perspektiv tillsammans med erfarna skattekonsulter
 • Identifiera och utvärdera potentiella förvärvsbolag till kunder
 • Bidra till att effektivisera kundersförvärvsprocesser

Din bakgrund:

 • Civilekonomexamen med inriktning redovisning och/eller finansiering med ca 2-4 års relevant erfarenhet för tjänsten som Senior Associate samt 4 – 7 års relevant erfarenhet för Manager positionen.
 • Stark analytisk förmåga, affärsdriv och engagemang med erfarenhet ifrån revision alternativt som Controller.
 • Självgående, prestigelös, utåtriktad och resultatorienterad lagspelare med en drivkraft att göra karriär i en professionell miljö. Du är även flytande i engelska i tal och skrift.
 • Klarar av att analysera komplicerade frågeställningar och hantera stora mängder information samt arbeta med korta deadlines

Om BDO:
BDO i Sverige har ca 600 anställda på 20 kontor som  bidrar till den familjära kulturen och att varje medarbetare känner sig sedd. Vi satsar på individuell utveckling och förstår att du måste trivas för att utvecklas och utvecklas för att trivas. Hos BDO involveras du i hela kundprocessen vilket ger dig möjlighet att jobba nära våra kunder. Vårt breda tjänsteutbud innebär att vi kan hjälpa kunderna på många plan. Därmed växer både du, ditt team och vi som bolag.

BDO värnar om balans mellan arbetsliv och privatliv hos våra medarbetare vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande.

Din ansökan:
BDO samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se, med referens TD/1458, så snart som möjligt intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Tobias Danielsson eller Mikael Schmidt på 08-546 992 60.

Liknande jobb

Liknande jobb