Teknikintresserad marknadsförare rekryteras till Ascatron

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juni 2017
Stängs
den 9 juli 2017
Kontakta
Ellen Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du utvecklas i en bred och mångfacetterad roll inom marknadsföring? Lockar ett högteknologiskt tillväxtbolag med internationell atmosfär? Vill du vara en del av ett extremt kompetent team med hög engagemangsnivå? Sök tjänsten som marknadsförare på Ascatron!

Arbetsbeskrivning
Ditt övergripande ansvar kommer vara att analysera marknaden, genomföra olika marknads­aktiviteter och utveckla bolagets digitala kommunikation. Du kommer arbeta direkt med CEO och CTO, och bidra till strategiska marknadsbeslut för att optimera affärerna.

Huvuddelen av din tid går till marknadsanalys där du samlar data och kartlägger potentiella samarbetspartners, kunder samt kunders kunder. Du kartlägger viljan att testa nya produkter, köpbeteenden och second source thinking i olika applikationsmarknader. Du samlar information både genom research vid skrivbordet och ute i mötet med kunder. Du kommer att sätta upp, medverka och följa upp tekniskt orienterade kundmöten, i början är du ute tillsammans med CEO och CTO. 

Utöver marknadsanalysen organiserar du kundevents med deltagande på mässor och utställningar. Du ansvar för vår digitala kommunikation, både genom att kvalitetssäkra innehållet och genom att vara aktiv i digitala kanaler. Vidare skriver du texter och artiklar till marknadsföringsmaterial, produktomdömen, webbsidor och tidskrifter. Du tar fram underlag till en detaljerad marknadsplan.

Vem är du?
Vi söker dig som är i början av din karriär och vill utvecklas med mer ansvar. Du bör ha 2-5 års arbetslivserfarenhet från industrin inom försäljning, marknad eller inköp. Du har arbetat med att sälja, upphandla eller marknadsföra någon form av hårdvaruprodukt till industriell kund vilket skapat en förståelse för hur försäljning och inköp går till inom industrin. Du har en akademisk examen, gärna civilingenjör industriell ekonomi, eller civilekonom med inriktning mot marknad.

Du behöver ett teknikintresse för att förstå och kunna kommunicera Ascatrons produkter. Vidare är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Som person är du nyfiken, drivande och analytisk

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Ascatron med Experis. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com. Urval och intervjuer sker löpande så sök jobbet redan idag!

Om företaget
Ascatron utvecklar nästa generation krafthalvledare baserade på kiselkarbid (SiC) som avsevärt reducerar förlusterna i elektriska transformatorer. Dessa används i allt ifrån elbilar, tåg, och server-hallar, till solkraft och elnätet. För att göra de mest effektiva och tillförlitliga kraftkomponenterna har Ascatron utvecklat en unik materialteknologi baserad på svensk spetsforskning. Vår affärsmodell är ”semi-fabless” med egen produktion av vårt 3DSiC® material och outsourcing av chiptillverkning och kapsling. Ascatron bildades 2011 som en avknoppning från forskningsinstitutet RISE Acreo, och har idag 12 anställda. Mer information på www.ascatron.com

Liknande jobb

Liknande jobb