Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Regelverksansvarig till Sidensjö Sparbank

Plats
Örnsköldsvik
Annonserat
den 9 juni 2017
Stängs
den 25 juni 2017
Kontakta
Pernilla Keusch
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara en del av en växande, nytänkande och dynamisk organisation med duktiga medarbetare, korta beslutsvägar och stor flexibilitet? Har du erfarenhet från arbete med regelverksfrågor, uppföljning och kontroll inom bank och finans samt intresse av kartläggning och bevakning av operationella risker? Sidensjö Sparbank söker nu en ansvarig för regelefterlevnadsstöd till intern riskkontroll i första linjen.

Arbetsbeskrivning
Som ansvarig för regelverk (compliance) kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att stödja och följa upp Sidensjö Sparbanks regelefterlevnad. Du kommer att tillsammans med ledningen stötta bankverksamheten för att säkerställa överensstämmelse med gällande och kommande lagar, förordningar och regelverk. Du kommer att arbeta självständigt men även i stor utsträckning tillsammans med den operativa verksamheten samt de externa försvarslinjerna så som Head of Compliance och intern- och externrevision. Du kommer att underhålla och uppdatera interna styrningsdokument och utbilda medarbetarna inom Sparbanken i relaterade områden.
Rollen är ny på Sidensjö Sparbank och kan ge dig den utmaning och utveckling du kanske söker. Har du funderat på att flytta hem till Örnsköldsvik? Eller söker du nya yrkesvägar i området? Tillsammans med ledningsgruppen formar du rollen från start. Här får du arbeta med andra drivna och engagerade människor i en lokal och självständig Sparbank med förankring i bygden.

Kvalifikationer och egenskaper
För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, mycket god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad samt att ha förmågan att förmedla och förenkla komplicerade förhållanden till din omgivning. Du är ödmjuk och har tillgången att vara tydlig och lättbegriplig i både tal och skrift. Då banken jobbar EU-relaterat bör du förutom svenska även kunna engelska väl.
Du har studerat juridik, är civilingenjör eller civilekonom eller har annan motsvarande akademisk utbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom bank-, finans- eller försäkringssektorn. Har du kunskap om regelverk för finansiella institutioner i Sverige, kunskap om produktområdet som erbjuds av en bank eller förtrogenhet med processer och dess implementering är det meriterande.

Om företaget
Sidensjö Sparbank är en lokal, stark och självständig Sparbank som bedriver en komplett bankverksamhet främst i Örnsköldsviks Kommun. Kunden skall mötas av personligt engagemang, professionalism, attraktiva villkor och snabba besked. Genom långsiktigt god lönsamhet ska vi stödja och bidra till lokal samhällsutveckling. Vi ser människan.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Borås och Skellefteå. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Sidensjö Sparbank med Amendo.
Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Har du frågor kontakta rekryteringskonsult Pernilla Keusch, pernilla.keusch@amendo.se, 073 042 19 36
Sista ansökningsdag är 25/6, urval sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan redan idag.
Tillsättning sker så snart som möjligt, önskvärt senast 1 september.