Teamchef inom redovisning till DHL Freight

Rekryterare
DHL Freight
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 11 juli 2017
Kontakta
Sofie Forsman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För DHL Freights räkning söker vi en proaktiv teamchef med goda redovisningskunskaper!

I din roll har du fullt personalansvar för ett redovisningsteam om 4 personer och kommer arbeta med teamutveckling, kvalificerade redovisningsfrågor samt process och rutinförbättringar. För rätt person finns mycket goda möjligheter till tillsvidareanställning. Rollen är på 100% sysselsättningsgrad med placering i trevliga lokaler i Bergshamra.

Din roll som teamchef
Som teamchef har du fullt personalansvar för ett team om 4 kvalificerade medarbetare inom ansvarsområdet Record to Report. Du rapporterar till Head of Accounting DHL Freight.

I din roll kommer du även att arbeta med:
Arbetsledning, coachning och utveckling av ditt team
Arbete med affärsmannaskap och professionell service
Effektivisera och kvalitetssäkra interna kontroller, processer och arbetsrutiner
Kvalificerade redovisnings- och policyfrågor
Månadsrapportering samt bokslut och analys av detta
Upprättande av årsredovisning och koordination av extern revision

I din roll har du många kontaktytor, såväl internt som externt. Du arbetar nära andra avdelningar i förbättringsprojekt och i gemensamma löpande avstämningar rörande verksamheten. Du ansvarar vidare för kontakten gentemot outsourcingpartner samt för underhåll och processer som rör denna.

Din bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och med minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning inklusive period- och årsbokslut. Du har tidigare arbetat med redovisning i bolag där K3-regelverket och IFRS tillämpas. Det är meriterande med erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå. Du har ett stort intresse av personalledning och kan ha tidigare erfarenhet av detta. Du har goda systemkunskaper och har arbetat i större, moderna ekonomisystem. Erfarenhet från Oracle är meriterande. Vidare behärskar du Excel väl och är van att använda detta i ditt arbete. Du skriver och talar såväl svenska som engelska obehindrat.

Som person arbetar du proaktivt och lösningsfokuserat och planerar och organiserar ditt arbete väl. Du är positiv, tillmötesgående och har ett prestigelöst sätt. Du kommunicerar obehindrat med olika typer av människor på olika nivåer i en organisation. Vidare har du ett genuint intresse för människor samt att utveckla och leda varje individ framåt.

Om DHL – Logistikbolaget för hela världen
DHL är marknadsledande inom logistik branschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express -, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontrakts logistik samt internationella brev tjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokalkännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

Om EQonomy
Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns EQonomy i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta konsultchef Sofie Forsman (sofie.forsman@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se) om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Liknande jobb

Liknande jobb