Innovativ + Controller + Analys = Hexagons framtid

Rekryterare
Plats
Eskilstuna
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 12 juli 2017
Ref:
24745
Kontakta
Thomas Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Finance i Eskilstuna.

Är du intresserad av att vara med och utveckla denna nya tjänst mot en helt ny inriktning inom ekonomiavdelningen? Målet är att modernisera och gå mer mot ”Controlling and Analyzing” och arbetet med att lyfta bort det löpande arbetet har redan påbörjats genom outsourcing.
Du kommer att stötta den lokala Finance Manager med den ekonomiska redovisningen och i de operativa ekonomiprocesserna bl.a. redovisningssystem, kontroller, budget, forecast och analyser för Hexagons verksamhet i Norden.
Du deltar aktivt med att upprätta budget och forecast samt månatliga bokslut och tillhörande avstämningar samt analyser. Du samordnar även de månatliga rapporterna till koncernen.

I dialog med Finance Manager och ledningsgruppen kommer du arbeta med budgetprocessen samt tillhörande prognoser och genomföra finansiella analyser.

Placeringsort är Eskilstuna och tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?
Vi vill förstärka vår avdelning med en kreativ person som vill ta eget initiativ och vara med att sätta upp nya rutiner och processer i Hexagons nya inriktning.
Du har troligtvis en akademisk examen inom redovisning eller företagsekonomi, alternativt motsvarande erfarenhet och minst 4 års praktisk erfarenhet som revisor eller successivt ansvarig inom ett industriföretag.

Du kommer ingå i en grupp där det idag jobbar 2 personer på ekonomiavdelningen.
På Hexagon i Sverige är det idag 65 personer anställda, som jobbar för att ha en trevlig arbetsplats med fokus på att leverera kvalitetsprodukter/tjänster inom mätteknik.
Positionen är helt ny och unik inom bolaget som har sitt ansvarsområde i Sverige och Danmark. Vi söker dig som har en ambition att utvecklas i rollen och är man rätt person med rätt kvalifikationer kan man få ett större ansvar i koncernen.
Du kommer ha internationella kontakter och behöver kunna kommunicera på engelska och svenska på en hög nivå, då dina underlag kan komma att användas av både Hexagon i England och i Schweiz.
Du är en kvalificerad ekonom som är duktig på Excel och kan hantera stora affärssystem, här använder vi Navision.

Kontaktperson
Ansök via www.experis.se med ett uppdaterat cv. För mer information kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson på 016-15 57 33 alt thomas.andersson@se.experis.com.
Urval och intervjuer kan ske löpande så välkommen in med din ansökan.

Om företaget
Hexagon Manufacturing Intelligence (HMI, under namnbyte, tidigare Hexagon Metrology) är en ledande metrologi- och tillverkningslösningsspecialist. Vi erbjuder produkter och tjänster inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och användning av mätdata – till kunder inom tillverkningsindustrin. HMI hjälper industriella tillverkare världen över att öka produktionshastigheten, accelerera produktiviteten och förbättra produktkvaliteten. Vi tillhandahåller åtgärdsgrundande mätinformation som kunderna har nytta av under hela produktens livslängd – från utveckling och design till produktion, montering och slutinspektion. Mätinformationen används för kvalitetssäkring av både produkt och process. Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten. HMI är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com) som har totalt ca 16000 anställda och omsätter 30 miljarder SEK. Hexagon Metrology Nordic AB (HMN), det skandinaviska säljbolaget för HMI är 65 anställda och omsätter ca 130 MSEK. HMN har kontor och service- och mätcenter i Eskilstuna, Göteborg and Mora. Erbjudandet består av Maskinförsäljning samt ett omfattande eftermarknadserbjudande som inkluderar Service & Kalibrering, Utbildning och Mättjänst. Kunderna återfinns främst inom fordons-, verkstads-, energi-, flyg-, plast- och medicinteknikindustrin. För mer information, besök www.hexagonmetrology.se och www.hexagonmi.com