Projektledare med intresse för datahantering till staben Ekonomisk analys

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 26 juni 2017
Ref:
878
Kontakta
Magnus Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som projektledare på staben Ekonomisk analys är du med och driver en del av ett större projekt för att utveckla datahanteringen på Finansinspektionen (FI). Du arbetar operativt i projektet, men är även med och leder, samordnar och stöttar kollegor internt i projektet. En viktig del i detta är att skapa strukturer för ökad användning av data och nyckeltal. Ditt arbete kommer att innebära ett tätt samarbete med FI:s olika verksamhetsdelar, både tillsynsområdena och it-avdelningen. Du kommer även att ha löpande kontakt med andra myndigheter, både nationellt och internationellt. På sikt kommer tjänsten troligtvis att övergå i förvaltning och kontinuerlig utveckling av FI:s data för tillsyn och analys.

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund, gärna akademisk examen inom ekonomi eller statistik. Du är van att använda data och har kunskap om metadata. Du har även erfarenhet, ur ett användarperspektiv, av att bygga upp datastödssystem. Du har god förmåga att förstå data från både verksamhets- och it-perspektivet. Vi ser dessutom gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med datahantering och datalagring. Erfarenhet av ekonomisk och finansiell data, analys eller tillsyn med hjälp av data, samt förståelse för datamodeller och SDMX (Statistical Data and Metadata eXchange) är meriterande. Det är värdefullt om du har erfarenhet av att leda projekt och erfarenhet från myndighet eller företag under FI:s tillsyn.

Som person är du strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Rollen som projektledare kräver att du ser helheten och främjar samarbete. Du är även analytisk, självgående, duktig på att ta initiativ och på att hitta lösningar. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Magnus Karlsson på 08-4089 8454 eller magnus.karlsson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 26 juni 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb