VD till Upplands-Brohus

Plats
Stor-Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 12 juli 2017
Kontakta
Sabina Skelton
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker dig som har höga ambitioner för framtiden och vill jobba tillsammans med ett kompetent team och leda bolagens tillväxt och utveckling i en expansiv kommun som bolagets nya VD.

Tjänsten
Ditt uppdrag som VD blir att leda, utveckla och företräda bolagen med ett strategiskt helhetsperspektiv och långsiktig hållbarhet. Du får möjligheten att leda och utveckla ett välskött allmännyttigt bostadsbolag och ett fastighetsbolag som förser kommunala verksamheter med fastigheter för olika ändamål. Bolagen ska fortsätta att bygga fler bostäder och lokaler och samtidigt fortsätta att utveckla och underhålla befintliga fastigheter. 

Du ingår i Upplands-Bro kommuns ledningsgrupp där ditt aktiva deltagande stödjer och utvecklar såväl kommunen som kommunens bolag och din roll som VD.

 Dina arbetsuppgifter

 • Ansvarig för bolagens verksamhet och att beslutad avkastning säkras till ägaren         
 • Arbeta fram bolagens mål genom en årlig affärs- och verksamhetsplanering, med utgångspunkt från ägarens direktiv och riktlinjer tillsammans med ledningsgruppen.         
 • Fortsätta att tillsammans med ledningsgruppen arbeta för att öka kundnöjdheten         
 • Arbeta på en strategisk nivå med förvaltning, underhållsplanering och nyproduktion         
 • Leda och utveckla bolagets personal för att lyckas i de mål som finns för bolaget         
 • Rapportera till bolagets styrelse och ägare         
 • Vidareutveckla relationen med kommunens politiker, tjänstemän och andra aktörer

Kvalifikationer

 • Flerårig chefserfarenhet motsvarande en VD roll med budget-, personal- och verksamhetsansvar 
 • Akademisk utbildning inom relevant område eller erfarenhet som vi anser likvärdig
 • Bred erfarenhet av förvaltning och/eller byggnation av kommunala lokaler och bostäder
 • Erfarenhet av att verka i en politisk styrd organisation
 • God vana av styrelse- och ledningsarbete
 • Erfarenhet av att leda personal med goda resultat
 • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och vana av att arbeta och navigera i komplexa organisationer

Personliga egenskaper
Som person är du utvecklingsinriktad, samhällsorienterad och genuint intresserad av att arbeta för en miljömässig och socialt hållbar samhällsbyggnad.  Du är affärsorienterad och lösningsfokuserad och mån om att åstadkomma resultat – själv och genom andra. Eftersom organisationen är liten och väl fungerande är prestigelöshet och flexibilitet viktiga komponenter. Du har förståelse för att arbeta i en komplex organisation och dess utmaningar och behov och utifrån det säkerställer ett strukturerat arbetssätt internt.

Som ledare och chef har du förmågan att kommunicera tydligt och entusiasmera på alla nivåer. Du företräder bolagen både internt och externt och ansvarar för att engagera och utveckla våra medarbetare. Du bidrar genom goda exempel till ett inkluderande och innovativt arbetsklimat och uppmuntrar människor att växa med sina uppgifter. 

Om bolagen
Bolagen förvaltar och utvecklar beståndet av hyresfastigheter och övriga kommunala fastigheter som förskolor, skolor och lokaler för äldreomsorg. En viktig uppgift är planering för nyproduktion och underhållsarbete av lägenheter och lokaler, vilket görs i samverkan med styrelserna och ägaren – kommunen. 

Fastighetsförvaltningen är bolagens kärnverksamhet samtidigt som bolagen under de närmaste åren ska genomföra nya, stora, byggprojekt. Till din hjälp har du bl.a. ca 40 anställda och styrelsen. All personal är idag anställda av AB Upplands-Brohus. 

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som VD passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta sök tjänsten enligt nedan. I denna rekrytering samarbetar Upplands-Brohus och Upplands-Bro Kommunfastigheter AB med Fasticon Kompetens AB

För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev och sök tjänsten. Sista ansökningsdatum är den 20 augusti 2017. Vi kommer löpande att hantera ansökningar under sommaren men presentation och intervjuer hos kund att ske i början på september, så tveka inte att komma in med din ansökan.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sabina Skelton på 0734-15 43 18 eller sabina.skelton@fasticonkompetens.se eller researchkonsult Jennica Klaman på 0734-15 43 22 eller jennica.klaman@fasticonkompetens.se

Om företaget
Systerbolagen AB Upplands-Brohus och Upplands-Bro Kommunfastigheter AB ingår i en av Upplands-Bro kommun helägd koncern. Tillsammans äger bolagen fastigheter med mer än 250 000 kvadratmeter. Med en gemensam och engagerad organisation förvaltas allt från ca 2000 allmännyttiga bostäder, kommunala verksamhetslokaler så som skolor, förskolor och särskilda boenden samt kommersiella lokaler i och omkring tätorterna Kungsängen och Bro.  

Liknande jobb

Liknande jobb