Erfaren CFO till innovativt bolag – Interim Manager

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 juni 2017
Stängs
den 14 juli 2017
Kontakta
Gustav Krieger
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Bolaget är aktivt inom en kapitalintensiv bransch och vi söker en person med erfarenhet av att leda en ekonomiavdelning och som är kommunikativ, analytisk och resultatinriktad. Utöver att leda det löpande arbetet för ekonomifunktionen kommer du ansvara för att upprätta strategiska direktiv och implementera dessa. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 3-6 månader, med start omgående och ingår i Gazellas verksamhet för Interim Management. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Utföra för budget- och prognosarbete
  • Ansvara för att utveckla mer affärsorienterade processer för ekonomisk styrning inom organisationen
  • Aktivt delta i ledningsgruppens arbete
  • Agera bollplank mot andra avdelningar i affärsrelaterade frågor med syfte att utveckla affären
  • Inneha ett övergripande ansvar för det operativa arbetet på ekonomifunktionen
  • Ansvara för bolagets finansiella, legala och investeringsrapportering
  • Kvalitetssäkra redovisningen

Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen och som tidigare har arbetat som interim CFO. Din breda erfarenhet innefattar redovisning och ekonomistyrning, och du har tidigare innehaft en roll med personalansvar. Vidare har du en bred erfarenhet av arbete inom IFRS. Tidigare erfarenheter från globala företag är meriterande, men inget krav. Du är en van användare av Excel och uttrycker dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker en erfaren ledare som är kommunikativ och strategisk. Du är förtroendegivande, strukturerad och har en förmåga att skapa goda relationer med dina kollegor. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Vidare är du detaljorienterad och analytisk, och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. 

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via följande länk: gazel.la/1125. Ansvarig kontaktperson är Gustav Krieger.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb