LKAB söker chef till Business Support Finance

Rekryterare
Plats
Kiruna eller Malmberget
Annonserat
den 16 juni 2017
Stängs
den 3 juli 2017
Kontakta
Peter Hansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

LKAB annonsbild [square]

Vi söker en utvecklingsorienterad chef som vill leda och ansvara för utvecklingen av den nyinrättade Business Supportfunktionen inom LKAB. 

I din roll som chef för LKAB:s Business Support har du det övergripande ansvaret att utveckla en effektiv funktion för controlling- och redovisningstjänster för våra interna kunder. Du har en viktig samordnande roll i att driva utvecklingen av processer inom både redovisning och controlling samt tillhörande systemstöd i nära dialog med våra divisioner.

Avdelningen Business Support består av cirka 20 medarbetare som du ansvarar för att leda och utveckla. Du ingår i ledningsgruppen för Ekonomi och Finans och rapporterar till CFO

Dina kvalifikationer
Du har en gedigen erfarenhet av ekonomi både ur redovisnings- och kontrollingperspektiv. 

Erfarenhet från gruvverksamhet eller annan industri är meriterande. Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du utvecklings- och resultatorienterad och har mycket god samarbetsförmåga. Du har ett analytiskt och systematiskt arbetssätt, förmåga att bygga och utveckla team och är en god kommunikatör. Du är en förebild vad avser hållbarhet, säkerhet och etiska frågor. Du kommunicerar väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Hos oss är det viktigt att ha ett inkluderande klimat och vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning.

Stationeringsort: Kiruna eller Malmberget

Sista ansökningsdag: 3 juli

Läs mer och ansök om tjänsten på: www.lkab.com/karriar

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

CFO, Peter Hansson, telefon 070-299 4365 eller 

Personalchef Kicki Aspehult, telefon 070- 342 1680.

Om företaget
LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2016 och har cirka 4 200 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. www.lkab.com