Vill du vara med och utveckla företagens rapportering?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 juni 2017
Stängs
den 5 juli 2017
Ref:
880
Kontakta
Gabrielle Bergquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som ekonom på avdelningen Rapportering arbetar du med den periodiska in- och utrapporteringen för de finansiella företagen. Du ingår i den grupp som ansvarar för kvalitetssäkring och analys av företagens rapportering till Finansinspektionen (FI). I arbetet ingår regelbunden kontakt med bolagen under tillsyn, både för att inhämta information och besvara frågor.

Harmoniseringen av regelverken inom EU på det finansiella området ställer nya krav på de analyser och kontroller som utförs av FI. I ditt arbete ingår att kontinuerligt utveckla kvalitetssäkringen av inrapporterad data och utveckling av det analysverktyg som FI arbetar med.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och något års erfarenhet från den finansiella sektorn. Meriterande är om du har arbetat på en myndighet samt har erfarenhet av analysverktyget SAS.

Som person är du strukturerad, självgående och uthållig. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gabrielle Bergquist på 08-408 985 54.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 29 juni 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb