Vill du vara med och leda arbetet på rättsavdelningen inom verksamhetsområde Konsumentskydd?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 juni 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Ref:
881
Kontakta
Agneta Blomquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef på Marknadsuppföranderätt leder du en grupp som arbetar i huvudsak med fondfrågor (fondbolag och AIF-förvaltare), men även andra rättsområden såsom värdepappers-, försäkringsförmedlings-, och uppföranderättsfrågor kan förekomma. Avdelningen tillhör verksamhetsområde Konsumentskydd och arbetar med tillståndshantering, regelgivning och ingripanden mot finansiella företag.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor inom Finansinspektionen (FI), såväl inom andra rättsavdelningar som inom tillsynsområdet. Inom avdelningen hanteras ett flertal rättsområden och en stor del av arbetet sker i projektform.

Du som chef leder, stöttar och skapar goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Rollen innebär mycket löpande avstämningar med dina medarbetare, och en del administration. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en jur.kand. och gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har god kunskap om de regelverk som styr företagen på den finansiella marknaden, och vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av att arbeta med regelverken. Du har även ett stort intresse för ledarskapsfrågor och troligtvis erfarenhet av arbetsledande befattning. Kunskap om regelgivning och notarietjänstgöring är meriterande, liksom relevant erfarenhet från myndighet.

Som person är du tydlig och strukturerad. Du planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt. Du har vidare en väl utvecklad förmåga att kunna fatta beslut samtidigt som du ser helheten och främjar samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Agneta Blomquist på 08-408 983 27 eller agneta.blomquist@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 14 augusti 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande med start under slutet på juli och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb