Group Financial Controller - Autoliv AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2017
Stängs
den 25 juli 2017
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Autolivs huvudkontor i centrala Stockholm söker vi nu en Group Financial Controller. Du kommer att vara en del av teamet på på Corporate Control, med huvudsakligt ansvar att arbeta med koncernkonsolideringar och Financial Controlling. Du kommer även arbeta med att upprätta externa rapporter samt kvartals- och årsrapporter enligt SEC/US GAAP inklusive årsbokslut enligt IFRS. Utöver detta kommer du vara involverad i interna projektarbeten. 

Vi tror att du är civilekonom med minst två till tre års relevant yrkeserfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta på en av de fyra ledande revisionsbyråerna och/eller har erfarenhet av arbete med koncernredovisning i ett multinationellt bolag. Du har också kunskap och ett intresse för regulatoriska frågor inom US GAAP, IFRS och SEC.

Som person är du utåtriktad, driven, analytisk samt utåtriktad och van att prioritera och arbeta mot deadlines. Vidare är du flexibel, ansvarstagande, noggrann och har integritet. Du är en god analytiker och är en god användare av Excel och övriga Office-paketet samt är van att hantera stora datamängder. Erfarenhet från konsolideringssystemet HFM anses meriterande. Då koncernspråket är engelska behärskar du språket väl, både i tal och skrift. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Delta i koncernens konsoliderings- och rapporteringsarbete
  • Arbeta med månads- och kvartalsrapporter och koncernens årsredovisning
  • Säkerställa och upprätthålla koncernens kvalitet avseende rapportering
  • Stödja verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Arbeta med regulatoriska frågor avseende US GAAP, IFRS samt SOX
  • Delta i olika projekt inom koncernekonomi

Du Erbjuds en spännande roll i en global organisation. Du kommer vara en del av Corporate Control team som idag består av fjorton personer varav Financial Control består av fem person som kännetecknas av hög kompetens, kvalité och öppenhet. Tjänsten är baserad på Autolivs huvudkontor i Centrala Stockholm. 

Kontaktperson
Gustav Emthén
Rekryteringskonsult
0767-835590
gustav.emthen@futurevalue.se

Om företaget
Autoliv Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint venture har Autoliv cirka 80 anläggningar med mer än 70 000 medarbetare i 27 länder. Dessutom har Autoliv tekniska centra i 10 länder runt om i världen med 20 krocktestbanor, vilket är fler än något annat bilsäkerhetsföretag. Koncernens försäljning var under 2016 c:a 10 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och dess svenska depåbevis på NASDAQ OMX Stockholm (ALIV SDB). Mer information finns på Autolivs hemsida, www.autoliv.com.

Liknande jobb

Liknande jobb