Kommersiell Chef – Hållbar Sjömat Till MSC

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2017
Stängs
den 25 juli 2017
Kontakta
Carolina Eskengren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare MSC söker vi nu dig som vill ansvara för den kommersiella verksamheten i norden avseende hållbar sjömat. Du kommer att driva och leda en grupp om fyra kommersiellt ansvariga för respektive land med främsta uppgift att öka medvetenheten kring MSC och miljömärkt sjömat på den nordiska marknaden. På MSC får du möjlighet att vara delaktig i främjandet av hållbara fiskemetoder och bidra till levande hav. Tjänsten innebär ett stort ansvar men också en stor möjlighet till flexibilitet i din roll där du självständigt ansvarar för att planera din tid och på vilket sätt MSCs budskap når ut till ytterligare partners. Du utgår från trevliga lokaler på Skeppsbron i Gamla Stan och rapporterar till Program Director.

I rollen ingår att:

  • Ur ett strategiskt perspektiv ta fram och driva en regional handlingsplan samt marknadsstrategi.      
  • Vidareutveckla och underhålla goda relationer med befintliga och nya kommersiella partners i hela försörjningskedjan för fisk och skaldjur.
  • Arbeta för en ökad tillväxt och utveckling av MSCs program gentemot kommersiella partners inom hela livsmedelskedjan.
  • Ansvara för förhandling samt kontraktering av nya partners.
  • Se över kommersiella partners respektive portföljer/produktutbud.
  • Representera MSC på branschmöten, konferenser och seminarier.
  • Personalansvar och budgetrapportering.
  • Leda, inspirera och motivera dina anställda.
  • Ansvara för budgetarbete tillhörande verksamheten.

Resor förekommer, främst inom norden. 

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har cirka 7-10 års erfarenhet av att ha arbetat med logistik- eller inköpsfrågor inom livsmedelsbranschen. Kanske arbetar du idag i en roll innefattande hållbarhetsfrågor eller inköp inom fisk och skaldjur och har då också ett etablerat nätverk inom branschen.

Ett krav är att du tidigare har haft personalansvar alternativt verkat i rollen som teamleader. Vidare ser vi att du har en akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant område.

Vi söker dig som är nytänkande, som brinner för att motivera och utveckla dina anställda. Du har ett stort driv och trivs med många sociala kontakter samtidigt som du är en god lyssnare, övertygande och med lätthet kan förmedla ditt budskap. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Framförallt har du ett intresse för hållbarhet och delar MSCs uppdrag och vision, ett hav som sjuder av liv.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Låter det intressant?

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar MSC med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. I din ansökan vill vi att du skickar CV samt personligt brev på engelska. Vid frågor vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om företaget
A Marine Stewardship Council (MSC) är en internationell och icke vinstdrivande organisation som driver världens ledande certifierings- och miljömärkningsprogram för hållbart fångad fisk. Målet med MSC är att bidra till levande hav och livskraftiga fiskbestånd världen över. 

Liknande jobb

Liknande jobb