Stadsplaneringschef som vill vara med och förverkliga Luleå vision 2050

Rekryterare
Plats
Luleå
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Ref:
SE-12243
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
"Luleå 2050. Vi lever ett rikt och utvecklande liv i en viljestark och växande region. Vid Bottenvikens kust finns plats för både och; närhet och utrymme, stad och land, bredd och spets, vita vidder och ljusa sommarnätter, naturens värden och dess möjligheter. Med ett naturligt nytänkande och ett friskt flöde av intryck, kunskap och utbyten skapar vi en hållbar förnyelse. Det gör oss till en av de viktigaste svenska kustregionerna och en förebild nationellt och internationellt."

Uppdraget
Som chef för stadsplanering ansvarar du för kommunens planering av staden för att förverkliga målen avseende den långsiktiga utvecklingen av Luleå kommun som finns definierade i ”Luleå vision 2050”. Luleå har en uttalad målsättning att öka tillväxttakten ytterligare och vi ser många spännande utmaningar i att skapa och utveckla attraktiva och långsiktigt hållbara livsmiljöer.

Som chef för avdelningen representerar du ofta i din roll kommunen i stadsutvecklingsfrågor och tillsammans med din organisation har du en central roll för att skapa nödvändiga förutsättningar för att garantera fortsatt hög takt i vårt bostadsbyggande och framtida företagsetableringar i Luleå.

I din roll kommer du att fortsätta att utveckla en verksamhet som i en kontinuerlig och nära dialog med exploatörer, markägare och myndigheter haren förmåga att driva mot kommunens långsiktiga målsättning att skapa och utveckla ett attraktivt Luleå.

Till din hjälp har du kompetenta medarbetare inom exploaterings- och utvecklingsprojekt, bebyggelseplanering, stadsplanering samt planering inom gata/trafik och park/grönstruktur.

Som chef för stadsplanering ingår du i Stadsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp och din närmsta chef är stadsbyggnadschefen. Din avdelning består av cirka 40 medarbetare, varav tre sektionschefer, och du har fullt resultat- och budgetansvar för din avdelning.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom exempelvis samhällsbyggnad, arkitektur eller lantmäteri och/eller tidigare arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har sannolikt erfarenhet från liknande arbetsområden inom offentlig eller privat sektor.

Som person tror vi att du trivs i en föränderlig miljö där förutsättningar kan variera både i inriktning och detaljeringsgrad. Vår ledningsgrupp har ett brett ansvarsområde och vi tror att du som person bidrar med ett tydligt engagemang för att självständigt lyfta och driva viktiga frågor inom ditt ansvarsområde, samtidigt som du givetvis också bidrar till att göra förvaltningen som helhet bättre.

I rollen har du många kontaktytor mot våra politiska uppdragsgivare, det privata näringslivet och kommunens medborgare. Vi tror att du är tydlig i din kommunikation och att du som person uppskattar utmaningen att representera verksamheten när vi i olika sammanhang kommunicerar med våra intressenter.

Som chef för stadsplaneringen behöver du också ha förmågan att kunna växla ditt perspektiv från medborgare till myndighet och vi tror därför du är trygg i dig själv och din förmåga att våga fatta beslut i situationer där flera intressenter kan vara involverade.

Som ledare ser vi resultatfokus, prestigelöshet och integritet som viktiga egenskaper. Du får självfallet också gärna beskriva dig med andra styrkor som flexibilitet, kreativitet, öppenhet och affärsmässighet - men än viktigare är att du som avdelningschef har förmågan att bygga ett lag som präglas och drivs av dessa egenskaper.

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12243) senast 31 juli. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din intresseanmälan så snart som möjligt.

Har du frågor, kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval 0709-69 01 65 för mer information.

Om företaget
Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.

Liknande jobb

Liknande jobb