CFO till Sales Support

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 26 juli 2017
Kontakta
Anna Berggren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

CFO till Sales Support

Lockas du av att arbeta i en verksamhet med mycket stark tillväxt där din förmåga att bidra till utvecklingen kommer ha avgörande betydelse?

SSNG Holding AB, en bolagskoncern specialiserat på tjänster inom dagligvaruhandeln och storköksmarknad söker en CFO för att stärka och utveckla koncernens ekonomifunktion i takt med verksamhetens behov.   

Verksamhet & fokus SSNG Holding är moderbolaget till en bolagskoncern som är en ledande aktör inom säljtjänster för dagligvaruhandeln och leverantör till svensk storköksmarknad. Verksamheten bedrivs huvudsakligen genom de tre dotterbolagen Sales Support, In-Store Marketing och Tage Lindblom. Koncernen har en omsättning på ca 800 miljoner och förväntas ha en fortsatt stark nordisk tillväxt de kommande åren, såväl organisk som genom förvärv.

Koncernen består idag av totalt 11 bolag i Sverige, Finland, Danmark och Norge som drivs med en relativt begränsad organisation och präglas av god ordning och reda i en informell men effektiv struktur med en stark entreprenörsanda. SSNG Holding ingår i en portfölj av bolag som ägs av Preato Capital, ett privatägt investeringsbolag som investerar i små och medelstora företag i Norden. I takt med tillväxten ska CFO leda och utveckla ekonomiavdelningens organisation, struktur, processer & system utifrån de krav som ställs på ett börsnoterat bolag och samtidigt också ge ett ökat affärsstöd till kommersiell ledning. CFO är en vital del av verksamhetsledningen och bedriver jobbet i nära samarbete med CEO och dotterbolagens ledning.  

Bakgrund & erfarenhet
Du ska ha erfarenhet av att leda en ekonomiavdelning och ha god förståelse för analys, budget och prognosarbete. Vidare ska du ha erfarenhet av IFRS och ha god förståelse för redovisning, likviditetsplanering samt vana att hantera dialog med banker och potentiella externa investerare. 

Koncernredovisning är meriterande men fokus i rollen ligger på att leda och utveckla ekonomifunktionens organisation, struktur, processer & system och i nära samarbete med den kommersiella ledningen fortsätta utveckla och driva tillväxt och lönsamhet i koncernens bolag.   

Utvecklingen kommer både kräva en förmåga att förstå vad som är rätt lösningar och en vilja att själv vara med och driva utveckling och genomföra förändringar, allt i balans med företagets behov och resurser. Vidare har du god affärsförståelse och kan beskriva ekonomiska samband och modeller på ett förståeligt och övertygande sätt.   

För att passa in i rollen behöver du vara informell, prestigelös och ha en avslappnad pondus. Du är ihärdig och uthållig samt har en naturlig auktoritet och en förmåga att skapa förtroende. Med genomarbetade analyser och tydlig kommunikation, såväl till medarbetare som till styrelse, har du lätt att få gehör för dina förslag.    

Tjänsten kommer innebära en del resor men inte mer än som normalt kan förväntas i en liknande nordisk verksamhet. Utöver relevant erfarenhet och personlig fallenhet för tjänsten, bedömer vi att ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet är nödvändigt. Vi sitter i trevliga lokaler på Riddargatan i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sales Support med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se.  

Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Anna Berggren på telefon 070-471 59 16. Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb