Finansiell Controller till Skandikon

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 26 juli 2017
Kontakta
Åsa Nygårds
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vår uppdragsgivare Skandikon söker vi en Finansiell Controller med erfarenhet av redovisning av finansiella investeringar. Du kommer att tillhöra Skandikons Pension- och stiftelseteam bestående av 8 personer och kommer i rollen att komma i kontakt med de flesta typer av finansiella instrument. Skandikons kunder består främst av stiftelser, försäkringsbolag och pensionskassor. Att upprätthålla goda kundrelationer och erbjuda kunderna bra service är en viktig del av tjänsten.

Rollen består av finansiell redovisning, finansiell rapportering och finansiell analys såsom strategisk allokering, kapitalmått samt ränterisk. Rapporteringen innefattar halv- och helårsbokslut, riskrapportering samt rapportering till Finansinspektionen i form av skuldtäckning, kvartalsrapport och trafikljusrapport. Vi har ett nära samarbete med vårt Back Office och arbetet sker i Secura.  

I rollen ingår även att arbeta med en annan stor kundgrupp inom Skandikon: Kommuner och Landsting. I den delen av tjänsten ingår bland annat analys av pensionsskuldsberäkningar vid övertaganden och bokslut. Arbetet sker i nära samarbete med Skandikons aktuarier och kundkontakt är även en viktig del i denna roll.

Du kommer också delta i arbete med att förbättra processer inom avdelningen, till exempel genom att säkerställa effektiva systemstöd och utveckla och kvalitetssäkra tillförlitliga rapporteringsrutiner.

Vad kan Skandikon och rollen erbjuda dig?
Skandikons medarbetaridé är att vi vill kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till våra kunder. Då vi växer och utvecklar vår verksamhet är det därför även viktigt att du drivs av att jobba i projekt och en omväxlande miljö med högt tempo. Vi kan i vår tur erbjuda dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Vi premierar nytänkande, egna initiativ och låter våra medarbetare påverka sitt arbete. Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som är civilekonom och har praktiskt och teoretisk erfarenhet av finansiell redovisning och rapportering, från t ex fondbolag, försäkringsbolag eller bank. Erfarenhet av finansiella instrument är ett krav. Har du erfarenhet av riskhantering är det meriterande och vi ser det som positivt om du har erfarenhet och intresse av att jobba med utveckling.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsmässigt upplevs du som en strukturerad, noggrann och serviceinriktad person med en vilja och förmåga att utveckla goda kundrelationer kopplat till ditt arbete. Du upplevs som en positiv person med en drivkraft att förbättra, utveckla och förnya processer. Du trivs bra i team-rollen men kan även arbeta självständigt och resultatorienterat. Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens och värdesätter personer med en prestigelös och flexibel inställning till sitt jobb.

Låter det intressant?

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande med start vecka 30.

Välkommen in med din ansökan! 

Om Skandikon
Skandikon är Sveriges ledande administratör och outsourcingföretag och av pensioner och stiftelser. Sedan 1977 har vi med långsiktighet och hög kvalitet hjälpt våra kunder att administrera sina pensioner. Vi är ett helägt dotterbolag till Skandia Liv och är idag ca 60 personer som arbetar i Stockholm, Malmö och Vilnius. Våra uppdragsgivare finns inom hela näringslivet, stora som små företag, stiftelser och organisationer. Vi utför också uppdrag åt statliga och kommunala företag. Läs gärna mer om Skandikon på www.skandikon.se

Liknande jobb

Liknande jobb