Gruppchef Pension och Stiftelse till Skandikon

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 26 juli 2017
Kontakta
Åsa Nygårds
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I samband med en omorganisation skapar nu Skandikon en helt ny grupp som kommer att arbeta med företagets kunder inom segmentet pensionskassor och stiftelser. Gruppen kommer att utföra uppdrag på beställning av kunder som har outsourcat sin verksamhet till Skandikon.

Gruppen kommer att bestå av totalt åtta personer som har tjänsterna finansiell controller, aktuarie, redovisningsekonom och administratör. Som Gruppchef har du personalansvar för teamet och arbetar med att strukturera och planera avdelningens arbete och göra nödvändiga prioriteringar. Du rapporterar till CFO på Skandikon.

Ditt arbete kommer till stora delar att utgöras av att stödja, driva och följa upp implementerings- och utvecklingsprojekt och du kommer att företräda gruppen både internt och externt. Tjänsten innebär även att stötta gruppen i arbetet med finansiell redovisning och rapportering. I gruppens arbete ingår bokslut, prognoser, analyser, uppföljning samt sammanställning av rapporter till FI, styrelse och ledning. Kontakten med företagets kunder kommer även att utgöra en viktig del av ditt arbete.

Skandikon lägger stor vikt vid fortsatt tvärfunktionellt arbete mot de andra grupperingarna inom företaget. Du kommer att ha personalansvar över personal som även delvis ingår i andra grupperingar.

Vad kan Skandikon och rollen erbjuda dig?
Skandikons medarbetaridé är att vi vill kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till våra kunder. Då vi växer och utvecklar vår verksamhet är det därför även viktigt att du drivs av att jobba i projekt och en omväxlande miljö med högt tempo. Vi kan i vår tur erbjuda dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Vi premierar nytänkande, egna initiativ och låter våra medarbetare påverka sitt arbete. Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som är Civilekonom med relevant erfarenhet från försäkring/finans-, treasuryavdelning eller bank och rätt kandidat har erfarenhet av finansiell redovisning, riskhantering och finansiella instrument. Du har även god förståelse för kapitalförvaltningsrelaterade frågor och ett stort intresse för värdepappersadministration. Naturligtvis är tidigare erfarenhet från en ledarroll av stor vikt.

I den här rekryteringen kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det här är en tjänst som passar dig som är analytisk och har en drivkraft att förbättra, utveckla och förnya processer. Du trivs bra i ledarrollen men kan även arbeta självständigt och resultatorienterat. Du har en positiv inställning till arbetslivet. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakt med företagets kunder behöver du ha en social kompetens och förmåga att arbeta med, och utveckla, företagets kundrelationer. Vidare är du strukturerad och ansvarsfull.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande med start vecka 30.

Välkommen in med din ansökan!

Om Skandikon
Skandikon är Sveriges ledande administratör och outsourcingföretag och av pensioner och stiftelser. Sedan 1977 har vi med långsiktighet och hög kvalitet hjälpt våra kunder att administrera sina pensioner. Vi är ett helägt dotterbolag till Skandia Liv och är idag ca 60 personer som arbetar i Stockholm, Malmö och Vilnius. Våra uppdragsgivare finns inom hela näringslivet, stora som små företag, stiftelser och organisationer. Vi utför också uppdrag åt statliga och kommunala företag. Läs gärna mer om Skandikon på www.skandikon.se

Liknande jobb

Liknande jobb