SPK söker systemaktuarie

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 28 juli 2017
Kontakta
Hendrik Dahlgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SPK söker systemaktuarie

SPK administrerar och förvaltar tjänstepensioner för anställda i Swedbank, Sparbankerna och andra företag som följer bankavtalet. SPK har senaste 5 åren vunnit ett flertal priser för sin portföljmodell inom kapitalförvaltningen och förvaltar idag ca 26 miljarder kronor. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen.

SPK söker nu en modern systemaktuarie till SPK, med särskilt fokus på interaktion mellan den aktuariella och den systemtekniska kompetensen. Målet med din roll är att säkerställa god kvalitet och effektivitet i aktuariell beräkning, programmering och datahantering.

Du rapporterar till Chef som sitter i Ledningsgruppen och förutom att stötta försäkringsavdelningen med aktuariella beräkningar kommer du att arbeta i nära samarbete med ansvarig aktuarie på SPK, risk- och rapporteringscontrollers och tillsammans med övriga på SPK säkerställa framtida rapporteringskrav och regelefterlevnad.

Ditt ansvarsområde
Som systemaktuarie hos SPK ansvarar du för det aktuariella i vårt försäkringssystem samt Datawarehouse genom programmering, beräkningar, kravställning och testning. Du dokumenterar våra aktuariella processer och verktyg samt utvecklar försäkringssystem och DW genom deltagande i utvecklingsprojekt. Du kvalitetssäkrar befintliga beräkningar i Excel och beräknar förmåner och premier till stöd för försäkringshandläggarna. Du ansvarar även för att validera värderingsmetoder samt kontrollerar att bolagets aktuariella värderingar ger en rättvisande bild av använt dataunderlag. Vidare utarbetar du FTR (Försäkringstekniska Riktlinjer) tillsammans med Bolags Aktuarie och säkerställer rätt FTA och kassaflödesmodeller.

Din bakgrund
Vi söker dig med aktuarieutbildning och/eller lämplig akademisk examen i matematik, matematisk statistik eller finansmatematik. Du har flera års erfarenhet som aktuarie inom försäkringsbranschen och praktisk erfarenhet av programmering i något av de vanligaste programmeringsspråken. Du har god kunskap om premiebestämd och förmånsbestämd försäkring samt årsredovisning och IORP 2.

Som person har du en hög integritet och skapar auktoritet i kombination med god samarbetsförmåga och intresse för att jobba i team/projekt. Du är en god kommunikatör såväl i tal som i skrift. Du är ambitiös, driven och utvecklingsorienterad med ett affärsmässigt helhetsperspektiv. Du är duktig på att skapa förtroende genom att på ett pedagogiskt sätt uttrycka sig väl inom alla nivåer på SPK. 

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar SPK med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren på telefon 070-471 59 03 efter v 32.

Liknande jobb

Liknande jobb