Affärsområdeschef Skärteknik

Rekryterare
Plats
Värnamo
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Kontakta
Elin Runbert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi befinner oss i en spännande förändringsfas och söker dig med kapacitet att utveckla framtiden med oss som Affärsområdeschef för Skärteknik. I rollen har du det övergripande ansvaret att leda och utveckla affären och vårt erbjudande i Sverige och Norge enligt gällande målsättningar och strategier. Grundbultarna är ett aktivt och synligt ledarskap, coachning av dina medarbetare efter individuella behov, samt tydliga målbilder att arbeta mot. Det är ditt uppdrag att översätta företagets strategier i praktisk handling, samt skapa goda förutsättningar för ditt team att nå våra offensiva tillväxtmål. Du har budget‐ och resultatansvar, rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgrupperna för såväl Ravema AB som LMT Group.

Din plattform består av ett kompetent och drivet team av medarbetare inom försäljning, teknik och administration, branschens mest moderna och högteknologiska produktprogram, samt en målstyrd företagskultur som andas kundfokus, engagemang och långsiktighet. Hos oss medverkar alla i affären och den goda dialogen med övriga medspelare inom och utom organisationen, Mazak i synnerhet, är givetvis avgörande för din framgång. Uppdraget kräver engagemang och beslutsamhet men ger mångfalt tillbaka av personlig utveckling. Du får möjligheten att ingå i ett sammanhang där du påverkar riktningen för branschens ledande partner till nordisk verkstadsindustri!

Du har din bakgrund inom relationsbaserad försäljning med dokumenterat goda resultat. Idag har du utvecklats till en framgångsrik ledare med kommersiell bakgrund, van vid att leda människor i förändring och att arbeta målstyrt i en affärsprocess med hög grad av komplexitet. Du har förmodligen branscherfarenhet, direkt eller indirekt, men definitivt en mycket hög kunskap och god förståelse för svensk verkstadsindustri. Stor vikt läggs vid dina drivfaktorer och personliga egenskaper. Rollen är mångfacetterad och vi ser framför oss att du står för det positiva ledarskapet, är en god kommunikatör med en övertygande personlighet, en utvecklare som strävar efter ständiga förbättringar, en strateg som sätter rätt prioriteringar, men också en analytiker med hög slutledningsförmåga.

Vi tar för givet att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i MS Office och är en van systemanvändare. Vi har vårt huvudkontor i Värnamo, men eftersom vi är ett bolag med medarbetare, kunder och samarbetspartner runt om i Sverige, Norge och även Europa så ingår en hel del resor.

Intresserad?
Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Elin Runbert vid Högström & Co. Du når henne via 0470‐70 56 30. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via Högström & Co.

Urval sker löpande.

Om företaget
Ravema är en ledande partner till nordisk verkstadsindustri. Vi levererar högpresterande verktygsmaskiner, mätmaskiner, kringutrustning, service, verktyg och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge. Ravema grundades redan 1912 och har genom sin långa marknadsnärvaro, höga tekniska kompetens och agenturer för världsledande leverantörer byggt ett starkt varumärke. Vi har ca 120 anställda och ingår i LMT Group, som ägs av Liljedahl Group, en finansiellt stark industri‐ och handelskoncern.

Inom vårt affärsområde Skärteknik levererar vi högpresterande maskiner för framförallt skärande bearbetning, där Mazak är den absolut viktigaste samarbetspartnern och utgör fundamentet. Vårt åtagande stannar inte vid maskinleveranser. Lika viktigt för oss är att optimera kundens maskininvestering och ge förstklassig service som tillgodoser önskad produktivitet och högt maskinutnyttjande.

Liknande jobb

Liknande jobb