Sektionschef Personcertifiering inom RISE

Rekryterare
Plats
Karlskrona
Annonserat
den 30 juli 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Ref:
SE-12272
Kontakta
Magnus Sandstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med på vår spännande resa?

Position
RISE utfärdar certifikat enligt en lång rad standarder inom ledningssystem, produkt och person. Certifiering syftar till att skapa förtroende vilket förutsätter kompetens och opartiskhet vilka är hörnstenar för enheten.

Personcertifiering växer snabbt i Europa. Några exempel där vi verkar är certifierad kontrollansvarig vid byggnationer, certifierad energiexpert och certifierad sakkunnig inom brandskydd. Vi arbetar även med personcertifiering inom informationssäkerhet, för organisationer som vill höja sin beredskap mot yttre intrång.

Till sektionen Personcertifiering söker vi nu en chef med en god ledarerfarenhet. Sektionen har tidigare varit en del av den större verksamheten Produktcertifiering men nu bildas en egen organisatorisk enhet och följaktligen behöver vi en chef för att leda denna. Idag består sektionen av 8 medarbetare. Verksamheten är uppdelad mellan kontoren i Karlskrona, Borås, Göteborg och Stockholm. Huvudalternativet som placeringsort för tjänsten är Karlskrona. De andra nämnda orterna kan diskuteras vid behov.

Som chef drivs du av att hitta möjligheter i nya samarbetsformer samt att skapa tydliga framtidsmål. Det finns stora möjligheter att hitta och tillvarata nya affärsmöjligheter såväl internt som externt och som chef förväntas du att sätta en strategi för tillväxt. Som Sektionschef bör man initiera och driva projekt baserat på de interna möjligheter som erbjuds i form av samverkan med andra sektorer inom RISE. Du bör även tillvara den underliggande potential som finns inom personcertifieringsområdet och därmed skapa tillväxt för sektionen. 

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning samt en gedigen ledarerfarenhet. För att lyckas i rollen bör du drivas av att leda och entusiasmera andra samt av att utveckla både människor och affärer. Att kommunicera med och motivera ditt team genom förtroende, energi och engagemang ser du som en självklarhet. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och har troligen ett starkt tekniskt intresse.

Vi erbjuder dig en utmanande arbetsplats i en framtidsbransch där vi skapar projekt i samverkan med våra kunder, universitet och kollegor. Som Sektionschef Personcertifiering rapporterar du till certifieringsdivisionens enhetschef och du  ingår i divisionens ledningsgrupp.

Ansökan
Rekryteringen sker i samarbete med Mercuri Urval. Du är välkommen med din ansökan snarast dock senast den 14 augusti 2017 på www.mercuriurval.com. Ange ref nr SE-12272. För ytterligare information kontakta Mercuri Urval, Magnus Sandstedt, tel 031-333 52 12.

Om företaget
RISE – Sveriges forskningsinstitut

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

Liknande jobb

Liknande jobb