VD till Hargs Hamn AB

Rekryterare
Plats
Hargshamn
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 6 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Hargs Hamns annonsbild

Arbetsbeskrivning
Hargs Hamn är ett dotterbolag till Östhammars kommun och ägs tillsammans med Hargs Bruk AB och Mellansvenska Logistiktransporter AB. Hamnen tillhandahåller konkurrenskraftiga och flexibla logistiktjänster för lastning, lossning och lagring av huvudsakligen bulkgods och projektlaster. 

Efterfrågan på hamnens tjänster ökar och hamnen står inför en spännande expansion både på land i form av nya kajer och andra faciliteter och inte minst i form av långt gångna planer på en farledsfördjupning. Det innebär att hamnen kommer att vara involverad i stora byggprojekt under överskådlig tid. 

Hamnen har sex anställda som tillsammans med underleverantörer erbjuder lossning och lastning – varje dag, dygnet runt, året om. Under de senaste åren har mellan 300 – 600 tusen ton gods skeppats genom hamnen och omsättningen är ca 40 miljoner kronor.

Som VD är dina huvudsakliga ansvarsområden ekonomin och att tillsammans med dina medarbetare utveckla samarbetet med befintliga och nya kunder. Du ansvarar för VD-rapporter, beredande av styrelsearbetet, korrespondens med myndigheter samt har ett personal- arbetsmiljö- och miljöansvar. Bolaget är certifierat enligt ledningssystemen ISO 9001, ISO 14 001 samt OHSAS 18 001.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning, gärna inom branschen, och av styrelsearbete. Vi tror även att du har vana av försäljning, förhandling och personalansvar. Du behöver ha goda kunskaper om resultatredovisning, balansräkning och årsredovisning, samt Aktiebolagslagen. Dessutom har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Om du även har god kännedom om miljöfrågor, erfarenhet från ett certifierat ledningssystem och upphandling av byggprojekt är det en merit. 

Det viktigt att du har en god förmåga att fånga kundens behov och omsätta det i lösningar. Vi söker dig med ett stort intresse för utvecklingsarbete och som trivs med att leda ett team. Som person är du engagerad, strukturerad, strategisk och har en god social förmåga.

Arbetsplatsbeskrivning
Hargs Hamns historia går tillbaka ända till 1600-talet då hamnen började användas som utlastningshamn för stångjärn från Hargs Bruk AB och för malm från Dannemora gruvor. Idag är Hargs Hamn AB en hamn som hanterar många olika godsslag med ett unikt och strategiskt läge i det mycket expansiva Mälardalsområdet.