HR & Kommunikationschef till JOAB

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Christina Fredriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

JOAB inrättar en ny roll som HR- och kommunikationschef för att tillföra organisationen spetskompetens inom HR och internkommunikation. Bakgrunden är företagets starka expansion som innebär nya krav från kunder och samarbetspartners men också ökat behov av styrning och stöd i HR-frågor samt utveckling av internkommunikationen.

Som HR-och kommunikationschef kommer du att vara ett expertstöd för verksamheten i vardagen men också rusta JOAB för framtiden genom att driva förändringsarbete och utveckla och etablera rutiner och processer för dina ansvarsområden. Du arbetar i nära samarbete med ledningsgruppen och övriga chefer och leder HR-funktionen med en HR-specialist och en löneadministratör.

Du är medlem av koncernens ledningsgrupp och rapporterar till CFO. Tjänsten utgår från huvudkontoret i Göteborg men du kommer även att regelbundet besöka övriga orter.

Inom HR kommer du att ansvara för att utveckla och säkerställa ett enhetligt och effektivt arbete i samtliga HR- processer som t ex   

  • kompetensförsörjning/enhetlig rekryteringsprocess
  • kompetenskartläggning och utveckling
  • värdegrund, företagskultur och ledarskap
  • arbetsmiljö
  • jämställdhet och mångfald
  • lönesättningsprocess inkl. lönerevision
  • personalhandboken, styrande dokument inom HR och kommunikation

Utifrån koncernens kraftiga tillväxt de senaste åren finns det ett stort utvecklingsbehov inom såväl de löpande rutinerna som för de mer strategiska frågorna.

JOAB har också identifierat ett behov att utveckla formerna för en bättre löpande intern kommunikation i koncernen. HR och -kommunikationschefen får här en viktig roll för att skapa policys, enhetliga rutiner, och kommunikationskanaler utifrån de behov och önskemål som är identifierade. Införande av ett intranät är ett prioriterat projekt.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området och minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR & kommunikation. Egen chefserfarenhet är meriterande. Det är en stor fördel om du har arbetat i verkstadsindustri i en bred HR-roll. Vi ser gärna att du har med dig erfarenheter av processer från större företag. Du har goda kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljö.

Som person är du driven och initiativrik och uthållig men också lyhörd och respektfull mot människorna du möter. Du tycker om en tillvaro som kombinerar strategiska frågor med konkret problemlösning. Du är en duktig kommunikatör och relationsbyggare och trivs i en kundorienterad miljö där du har stor möjlighet att påverka och göra avtryck.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 20 augusti. Vid frågor kontakta Christina Fredriksson 0702-71 51 40  christina.fredriksson@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97 ase@maquire.se. 

Om företaget
JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Koncernen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Vår målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för våra kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen. Vår verksamhet är förlagd till Göteborg, Mellerud, Lessebo, Blomstermåla och Täby med huvudkontor i Göteborg.

Koncernen är familjeägd och företaget startades 1963. JOAB omsätter cirka 750 mkr, har 260 medarbetare och verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs mer på joab.se

Liknande jobb

Liknande jobb