Upplands Väsby kommun söker kvalificerad controller

Rekryterare
Upplands Väsby kommun
Plats
Upplands Väsby
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Kontakta
Emma Liljeqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I din roll som controller på Upplands Väsby Kommun tillhör du controllerenheten som består av tio personer som arbetar för olika nämnder. Controllerenheten ingår i kommunens stöd- och processfunktion som från januari 2018 tillhör kommunledningskontoret.Uppdraget är strategiskt med fokus på ekonomiprocesser samt samordning av resultatstyrning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:  

  • Ansvara för att systematisk planering och uppföljning fungerar 
  • Samordna resultatstyrning enligt ledningssystemet
  • Sammanställa och analysera ekonomiska underlag till verksamhetsplan med budget, flerårsplan samt månatliga uppföljningar, bokslut och årsredovisning
  • Kvalitetssäkra och leverera statistik
  • Initiera och föreslå ekonomiska omprioriteringar vid förändrade förutsättningar samt föreslå eventuella förbättringsområden
  • Genom ett konsultativt förhållningssätt ge kvalificerat stöd i resultat- och kvalitetsstyrning samt bidra till en ökad förståelse för ekonomiska frågor
  • Medverka och bidra till kommungemensamma utredningar och analyser
  • Omvärldsbevakning
  • Säkra att lagar, regler och av fullmäktige antagna reglementen och policys följs i ekonomiprocessen

Din erfarenhet och utbildning
Vi söker dig med civilekonomexamen och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är intresserad av verksamheten, är bra på att hantera olika verksamhetssystem och har goda kunskaper i Excel.

Vi ser gärna att du arbetar eller har arbetat i en politiskt styrd organisation. Kommunal erfarenhet är meriterande. Det innebär att du har en god förståelse för ekonomiska frågor och kan arbeta självständigt och proaktivt utifrån politiska beslut.

Dina personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv, positiv och driven. Du har en god förmåga att se helheten. Vidare är du analytisk och reflekterande samtidigt som du är utåtriktad. Du är pedagogisk och är van vid att kommunicera i tal och skrift med chefer, medarbetare och personer som inte är ekonomer själva. Du kan analysera, utreda och sammanställa.

Du erbjuds
Som controller på Upplands Väsby kommun erbjuds du en utmanande och spännande tjänst i en organisation med driv, engagemang och trevliga kollegor. Du kommer att ha en viktig roll i en miljö som uppmuntrar till innovation och kreativitet. Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Din ansökan
Upplands Väsby kommun samarbetar med Jurek Rekrytering & Bemanning i denna rekrytering. Alla intresseanmälningar behandlas löpande och sista ansökningsdag är den 15 augusti 2017. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Liljeqvist på tel. nr 0704 71 17 53 alternativt via mail: emma.liljeqvist@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Område:
Upplands Väsby
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Emma Liljeqvist
0704711753

Om verksamheten
Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Upplands Väsby kommun är nominerad till Sveriges kvalitetskommun. Mer information om hur vi jobbar hittar du på http://www.upplandsvasby.se/

Liknande jobb

Liknande jobb