En utvecklingsdriven Business Controller till Capio S:t Görans Sjukhus AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 3 augusti 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om rollen
Drivs du av utveckling, effektivisering och vill vara med på en förändringsresa? Arbetet på Capio S:t Göran kännetecknas sedan många år av kvalitetsutveckling enligt lean-principer. Genom det systematiska förbättringsarbetet har de åstadkommit goda resultat inom alla områden, så som exempelvis ökad nöjdhet hos patienten, kortare väntetider och ökad medarbetarnöjdhet. Ambitionen är att skapa framtidens sjukvård med patienten i centrum. Nu förstärker Capio S:t Görans Sjukhus med en Business Controller.

Som Business Controller ingår du i stabsfunktionen och är underställd stabschefen. Du ingår även i klinikernas ledningsgrupper och stöttar aktivt verksamhetens chefer och bistår klinikernas ledningsgrupper i operativa och ekonomiska frågor. Du ingår i sjukhusets controllernätverk. Rollen som Business Controller innefattar nedan arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Som Business Controller har du en viktig roll som kvalificerat stöd till chefer- och verksamhet. I tjänsten ingår ansvar för verksamhetsplanerings-, budget- och prognosprocessen och att driva verksamhets-, budget- och prognosarbetet. Vidare så ansvarar du för rapportering av månads-, kvartals- och årsbokslut samt att stödja chefer vid analys och uppföljning av resultaträkning och ekonomiska nyckeltal samt att ta fram ekonomiska beslutsunderlag. Du kommer också att få driva och medverka som ekonomistöd i olika projekt samt att aktivt utveckla rutiner och processer inom ekonomiområdet. I rollen ingår också att förbättra analysarbetet genom utveckling av rapporter samt att förbättra finansiella modeller genom utveckling av nyckeltal. Att utbilda verksamheten i ekonomiska processer och i aktuella stödsystem ingår också i rollen.

Din bakgrund
Du har en akademisk examen inom ekonomi och har flera års erfarenhet som Business Controller. Vi ser gärna att du har en god förståelse för hela redovisningsflödet samt har en stor erfarenhet av att självständigt driva budget- och prognosprocesser. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt har ett stort systemintresse. Det är meriterande om du behärskar QlikView samt om du har erfarenhet från liknande verksamhet.

Som person är du affärsmässig, analytisk, strukturerad och trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll. Du är självgående, drivande och flexibel samt har lätt för att samarbeta med olika typer av människor. Vidare så är du övertygande, kommunikativ samt är pedagogiskt lagd och kan anpassa nivån samt förklara saker på ett förståeligt sätt.

Ansökan
Urvals- och intervjuarbetet påbörjas vecka 33. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 2000 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Liknande jobb

Liknande jobb