Finansinspektör som vill arbeta med att upptäcka marknadsmanipulation och insiderhandel

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kontakta
Susanna Grufman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör på avdelningen Marknadstillsyn arbetar du med analys och tillsyn av värdepappersmarknaderna. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upptäcka marknadsmanipulation och insiderhandel. Du är även med och deltar i undersökningar av marknadsplatsers eller värdepappersinstituts marknadsövervakningsfunktioner. Arbetet innefattar även att utveckla FI:s tillsyn och att delta i arbetet med praxis och regelbildning.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor internt och på andra myndigheter, både nationellt och inom EU. I ditt arbete har du också kontakt med marknadsplatser och aktörer på marknaden vilket leder till en unik insikt i och förståelse för hur marknaden fungerar.

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom finansmarknaden och god kunskap om finansiell handel och värdepappersmarknaden. Du har troligtvis en relevant utbildning, inom exempelvis ekonomi, och vi ser gärna att du har erfarenhet av aktiehandel, exempelvis som trader. Kunskap om relevanta regelverk inom området är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt och bidrar med gott samarbete och struktur. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande områdeschef Susanna Grufman på susanna.grufman@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 21 augusti 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande med start under början av augusti och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb