Redovisningschef till Wise Group

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 12 augusti 2017
Kontakta
Jenna Hemberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en ledare ut i fingerspetsarna och en fena på redovisning? Då kan det här vara något för dig! Nu har du chansen att bli en del av Wise Groups ekonomiavdelning på huvudkontoret i Stockholm.

Ditt uppdrag
Wise Group söker en Redovisningschef som vill arbeta inom ett snabbrörligt företag med härlig kultur och många kontaktytor. Vi erbjuder en intressant och övergripande redovisningstjänst med personalansvar samt med stora möjligheter att utveckla och förändra samt utvecklas själv.

Som Redovisningschef hos Wise Group kommer du att ansvara för koncernens redovisningsfunktion, ha personalansvar för fyra medarbetare, ha övergripande ansvar för ett 20-tal bolag och direkt bolagsansvar för ett bolag. I tjänsten som redovisningschef kommer du att arbeta både operativt och ledande. Du ansvarar för planeringen av arbetet inom teamet, att bolagets redovisning följer gällande redovisningsregler och lagar samt för utveckling av processer och rutiner. Vidare har du övergripande ansvar för kvalitet och effektivitet i arbetet med bokslut, rapportering, årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Du kommer att rapportera direkt till koncernens CFO.

Wise Group har sina kontor centralt belägna i Hötorgsskraporna i Stockholm och har dotterbolag i Danmark och Finland. Bolaget är i en expansiv fas och du kommer ingå i ett fokuserat team som alltid strävar efter att ge kvalitet i det arbete de utför.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvar för att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalité, är korrekt samt följer gällande lagar och regelverk
  • Löpande bokföring, periodiseringar, avstämningar
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Skatter, moms och deklarationer
  • Personalansvar för fyra medarbetare
  • Kontakt med revisorer, skatteverket och andra externa intressenter
  • Viss koncernredovisning och konsolidering
  • Kontinuerligt vidareutveckla arbetsprocesser och rutiner
  • Upprätta årsredovisningar

Din bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning eller revision. Du har ca 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning från ett stort bolag. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser vikten av att vara uppdaterad gällande aktuella frågor inom skatte- och redovisningsområdet och det är meriterande om du har erfarenhet av K3 eller IFRS. Du har generellt goda systemkunskaper, gärna med erfarenhet av affärssystemet NAV och koncernredovisningssystemet OCRA, och talar och skriver engelska obehindrat. Du får gärna ha en bakgrund från revision eller en börsnoterad koncern och vara van vid högt tempo och att arbeta mot tighta deadlines. Du har troligen haft ett arbetsledande ansvar tidigare, och vill ta steget in i en formell ledarroll för en liten grupp, men framför allt är du nyfiken som person och brinner för att få dina medarbetare att lyfta tillsammans med dig.

Som person är du flexibel och initiativtagande, du har dessutom en förmåga att strukturera gruppens arbete efter rådande förutsättningar. Du är en lyhörd och närvarande chef och du drivs av att leda, engagera och motivera ditt team. Vidare värderar du ett gott samarbete med såväl dina kollegor inom teamet, som övriga kontaktytor i organisationen.

Om Wise Group
Vi är ett värderingsstyrt bolag och våra värdeord Passion, Kvalitet och Tillväxt genomsyrar allt vi gör, vilket märks genom att vi håller ett högt tempo, har mycket energi och alltid gör det där lilla extra både för kollegor och för våra kunder. För oss är det viktigt att medarbetaren har en bra balans mellan arbete- och privatliv.

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb