Teamchef Financial Applications Governance

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Teamchef Financial Applications Governance

Rollen
Sweco IT är en gemensam IT-organisation med drygt 200 anställda, varav ca 80 personer sitter i Stockholm. Sweco växer med förvärvet av Grontmij, och Sweco IT´s ansvarsområde utökas vilket innebär ansvar för ett större antal länder, lösningar, intressenter och användare.

Business IT Solutions består av ca 50 personer varav ungefär hälften tillhör Financial Applications teamet. Sweco befinner sig mitt i en spännande resa där koncernen implementerar ett nytt globalt ERP system och teamets medlemmar arbetar inom såväl implementeringsprojektet som med förvaltningen av lösningen.

I rollen som teamchef för Financial Applications Governance ingår ansvar för budget, personal samt leveranser inom området. En viktig del i rollen är även att agera som länk till andra team och verksamheter i de olika länderna. Dessutom förväntar vi oss att tjänsten har utrymme för andra insatser som tex projektledning och utredningar.

Som teamchef Financial Applications Governance kommer du att arbeta mycket kundinriktat och ta täten i dialogen med ansvariga för de Financella applikationerna på verksamhetssidan där koncernens CFO är huvudansvarig.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Personal-, leverans- och budgetansvar
  • Planering och uppföljning  
  • Riskeliminering, resursfördelning och kompetensutveckling
  • Leda dialogen med verksamheten för att säkerställa förvaltning och utveckling av Swecos globala och lokala lösningar på den finansiella sidan
  • Delta i samverkan med andra team inom Sweco IT samt bygga kontakter och främja ett enkelt samarbete mellan team
  • Delta i enhetens ledningsgrupp
  • Samverka med användarsidan i 15 länder

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk examen med flerårig erfarenhet från ledande roll med såväl personal- som budgetansvar.

Du som har erfarenhet av och kunna föra dialog med verksamheten och ta ledning för Financial Applications från ett IT perspektiv.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta internationellt med både ekonomiavdelning och IT-avdelning. Vidare har du goda insikter i systemförvaltning och troligtvis även erfarenhet av leveranser av större internationella projekt inom förvaltning.

Du kan obehindrat använda svenska och engelska som arbetsspråk.

Som person är du en naturlig ledare och inspiratör som har förmågan att lyfta andra. Du är flexibel och prestigelös samt har lätt för att ta beslut som du sedan vågar stå för.

Din huvudsakliga arbetsplats blir på vårt fina kontor på Kungsholmen. Du kommer att får vara med på en mycket spännande och utmanande resa i ett globalt och expansivt företag. Vidare kommer du  att arbeta inom ett prioriterat och uppmärksammat område med kontakter i flera länder.    

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan senast 20 augusti. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Malin Söhr, Researchkonsult på Ogunsen 073- 421 79 84.

Varför Sweco?
Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet, det vill säga allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus, blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vår framgång förutsätter ett nära samarbete med våra kunder och en stor förståelse för deras behov.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.sweco.se

Liknande jobb

Liknande jobb