Kreditriskmodellerare till Ålandsbanken

Rekryterare
Plats
Mariehamn, Helsingfors eller Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Kontakta
Karolina Björkström
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Vi söker en kreditriskmodellerare till avdelningen Risk Control

Som kreditriskmodellerare kommer du att arbeta med utveckling och förvaltning av bankens interna kreditriskmodeller samt med validering för att säkerställa riskmodellernas funktionalitet och kvalitet. Arbetet omfattar också upprätthållande av dokumentation och deltagande i projektarbete relaterat till kreditriskmodellerna. Du kommer också att arbeta med myndigheters regelverkskrav och regelverksanpassningar av modellerna. Ålandsbanken är en liten organisation vilket kommer ge dig en unik möjlighet att arbeta mycket brett inom arbetsområdet.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med modellering, gärna inom bankbranschen med interna kreditriskmodeller, samt en vana av datahantering och statistiska programpaket så som R eller SAS. Övriga programmeringskunskaper är meriterande. Vi önskar att du har relevant utbildning på högskolenivå inom t.ex. matematik eller statistik.

Som person är du kreativ, har god analytisk förmåga och egen drivkraft. Du kan arbeta självständigt och noggrant med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet innebär kontakter med andra avdelningar inom banken, vilket ställer krav på en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med möjlighet till fast anställning. Placeringsort är Mariehamn, Helsingfors eller Stockholm. Du kan svenska och engelska, kunskaper i finska är meriterande.

Närmare information kring tjänsten ges av Karolina Björkström, chef Risk Control, tfn +46 (0)8 791 47 84 eller HR-specialist Tina Helsing-Öman +358 (0)204 29 011. Välkommen med din ansökan och CV genom att besöka vår hemsida www.alandsbanken.se/jobb senast den 13 augusti 2017.

Om oss
År 1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för företag och människor som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbudmed den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen omsluter € 4,600.000.000 och har idag ca 700 anställda fördelat på kontor på Åland, Finland och Sverige. 
Ålandsbanken är en annorlunda bank som väcker uppmärksamhet med vårt fokus på goda kundrelationer, sunt förnuft och kvalificerade ekonomiska tjänster. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas och söker nu dig som attraheras av höga ambitioner och stort personligt engagemang.