EKN söker två affärsjurister till Affärsområde Stora Företag

Rekryterare
EKN
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till affärsområdet söker nu EKN två drivna och kunniga affärsjurister.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften som affärsjurist är att utveckla samarbetet med våra kundföretag, arbeta med affärer under hela dess löptid, tolka EKN:s villkor samt ta ställning till nya finansiella lösningar.

En annan del av arbetet är att analysera avtalsrisker/strukturer, förhandla och hantera skadeförebyggande åtgärder antingen själv eller via juridiska ombud i köparlandet samt hantera skadeutbetalning, och återvinning. På EKN inbegrips i detta att arbetsleda externa ombuds indrivningsåtgärder, domstolsprocesser och skiljeförfaranden.

Tjänsterna kommer i första hand att stödja våra två kundteam Transport samt Gruvor & Råvaror men vid behov även hela affärsområdet.

Vem är du?
Vi söker två drivna och kunniga affärsjurister som har en jur.kand examen med minst 3-5 års relevant yrkeserfarenhet som jurist inom exempelvis advokatbyrå, bank, finansbolag eller exporterande företag. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom något av områdena exportfinansiering, förhandling, skadehantering och återvinningsarbete. Arbetet ställer krav på en hög kommunikations – och presentationsförmåga både muntligen och skriftligen i såväl svenska som engelska. Arbetet innebär resor utomlands men även inom Sverige.

Som person ska du vara driven och målinriktad samt ha förmågan att självständigt lösa uppgifter. Du bör även vara förtroendeingivande, öppen, social och ha lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra.

Den här tjänsten tror vi passar dig som tycker om att arbeta i team och har en hög servicenivå såväl externt och internt, samt har ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare. Vi tycker att det är viktigt att du har ett genuint intresse för svenskt företagande och finansieringsfrågor.

Du erbjuds:
Du erbjuds en spännande roll i en internationell verksamhet, med möjlighet att växa och utvecklas! Vi sitter i ljusa och öppna lokaler i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på Jurek Rekrytering & Bemanning; 0766-33 14 42 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se.

Du kan även kontakta någon av cheferna för kundteamen Lotta Danielsson eller Johan Ehrenborg som nås på telefon 08-788 00 00.

Du är varmt välkommen in med din ansökan samt dina betyg så snart möjligt, men senast den 13 augusti 2017. Urval sker löpande och du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se eller via EKN:s hemsida www.ekn.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om verksamheten
EKN har regeringens uppdrag att försäkra exportföretag och banker mot risken för att inte få betalt i exportaffärer i syfte att främja svensk export. EKN arbetar med allt från småföretagens till de stora koncernernas exportaffärer i över 120 länder och har en garantiportfölj på nästan 200 miljarder kronor. EKN har funnits sedan år 1933 och har ett  brett nätverk som innefattar svenska och internationella banker, svenskt näringsliv andra länders motsvarighet till EKN och andra exportfrämjande organisationer. EKN är ett komplement till den privata marknaden.

På Affärsområde Stora företag finns fyra kundteam. På varje kundteam finns både underwriters och affärsjurister som arbetar nära varandra i affärsprocessen. Affärsområdet arbetar med internationella affärer som har en varierande grad av komplexa säkerhetsstrukturer i utmanande affärsmiljöer.

Liknande jobb

Liknande jobb