UC söker IT Projektledare

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

UC söker IT Projektledare

IT Projektledare
Vill du vara med på en tillväxt och moderniseringsresa av ett väletablerat och starkt varumärke?

Om tjänsten
Som projektledare ingår du i grupperingen IT Business Management Kreditinformation. Ditt huvudsakliga ansvar blir att driva utvecklingsprojekt med syfte att leverera beställd tjänst, produkt eller system inom budget och med rätt kvalitet.

Projekten kan vara av varierande storlek och komplexitet. I arbetet ingår planering, ledning och uppföljning av aktiviteter och resurser. Du tillämpar givna projektmetoder och rapporterar regelbundet till olika intressenter både internt och externt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Att agera bollplank till beställare vid framtagande av projektdirektiv för att säkerställa att direktiven fångar alla de punkter som behövs för framgångsrikt genomförande, produktionssättning och förvaltning av projekten.
  • Att utifrån business case och projektdirektiv upprätta projektplaner som beskriver de aktiviteter, resurser, beroenden, kostnader och risker projekten medför.
  • Att styra och leda det dagliga arbetet i projekt i enlighet med fastlagd modell och rutiner.
  • Att följa upp och rapportera projektens progress avseende tid, kostnad, kvalitet och risk till styrgrupp och andra intressenter.
  • Att säkerställa att projekten överlämnas till förvaltningsorganisationen.
  • Att delta och vara drivande i arbetet med att kontinuerligt förbättra projektmetodiken på UC.

Vem söker vi?
I och med att projekten sträcker sig från verksamhetens krav till IT drift och överlämning till förvaltning ser vi att du har flerårig erfarenhet som IT-projektledare med fokus på utveckling. Vi ser även gärna att du har eller vill jobba som Scrum Master.

Då rollen till stor del innebär att agera gränssnitt mellan verksamhet, IT, leverantörer och kund krävs en mycket god kommunikatör samt förmåga att leda andra och förankra beslut och förändringar. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att arbeta med agila metoder och är flexibel för att pragmatiskt kunna lösa problem som uppstår i projekten och för att ständigt se över och förbättra förutsättningarna för en så effektiv projektmetodik som möjligt.

I botten har du en Högskoleexamen eller motsvarande inom relevant område med minst 3 års av projektledarrollen.

Det är även viktigt att du som person matchar våra värderingar Värdeskapande, Ansvarsfulla och Passionerade!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar UC med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Christina Singelman 073-421 79 87. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast dock senaste den 13 augusti. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Om UC
UC AB är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag. I koncernen ingår även dotterbolagen UC allabolag AB, UC Affärsfakta AB, UC Marknadsinformation AB och UC Bostadsvärdering AB. UC ägs av de svenska affärsbankerna och våra cirka 300 medarbetare finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med hjälp av marknadens mest kompletta kreditupplysningar, unika analyser och effektiva lösningar brinner vi för att hjälpa våra kunder att fatta säkra affärsbeslut och utveckla lönsamma kundrelationer. Idag används UC:s tjänster av såväl små som stora företag inom många olika branscher, offentlig sektor samt av privatpersoner. Vår vision innebär att vara delaktiga i alla de affärsbeslut som fattas på den nordiska marknaden.

Liknande jobb

Liknande jobb