Controller med logistikerfarenhet till bolag inom partihandel

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 juli 2017
Stängs
den 12 augusti 2017
Kontakta
Jenna Hemberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du Business Controller med erfarenhet av logistik? Till vår kund verksam inom parti- och detaljhandel söker vi nu en affärsnära Business Controller. Detta är ett konsultuppdrag på heltid med start i augusti och pågår till årsskiftet med goda möjligheter till förlängning. Din placering blir på vår kunds trevliga kontor söder om Stockholm.

Om rollen
I rollen som Business Controller samarbetar du tätt med logistikorganisationen och tillhör en controllergrupp om 6 medarbetare. Du rapporterar till chefen för Business Control.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvara för korrekta månadsbokslut inom ditt ansvarsområde innefattande bokningar och periodiseringar samt rapportering av resultat och analys
  • Arbeta med verksamhetsanalyser och processer
  • Framtagande, presentation och kommunikation av ekonomiskt resultat samt nyckeltal
  • Ansvara för att driva och planera budget- och affärsprocess inom ditt ansvarsområde
  • Proaktivt agera affärsstöd för linjechefer
  • Aktivt arbeta med investeringsbeslut, kalkyler och aktiveringar

Du kommer att arbeta i affärssystemet IBS Enterprise, BI-systemet Micro Strategy samt Budget och Prognosverktyget Hypergene. Utöver detta används Excel och PowerPoint.

Vem är du?
Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat controllerarbete i en verksamhetsstödjande roll och har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Det är starkt meriterande med erfarenhet från lager och distribution. Du har både intresse och förståelse för affären samt trivs i en roll där du är självgående och får driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att skaffa dig en överblick av helheten och kan samtidigt vara proaktiv och se nya lösningar och möjligheter. Du räds inte förändringar och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.

Då du kommer att ha många kontaktytor är du en kommunikativ person som har lätt för att resonera och diskutera dina frågor och du skapar förtroende genom din kompetens på området. Du har också en pedagogisk ådra och kan kommunicera ekonomisk information på ett lättförståeligt sätt. För att trivas hos vår kund är du en social, utåtriktad och nyfiken person som gillar att samarbeta och interagera med andra.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se) eller konsultchef Sofie Forsman (sofie.forsman@eqonomy.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Liknande jobb

Liknande jobb